Звіт ФРІ Луцьк 2020

Share

Наш рік був сповнений великих і маленьких перемог. Ми переконані, що досягнення та успіхи потрібно помічати, щоб наповнювати себе та інших бажанням змінювати. Цей звіт про те, що робиться тут і зараз для молоді України. Мотивуйтесь і дійте з нами!

IMG_2530

Топ-3 онлайн проєкти

2020 рік став для нас викликом через карантинні обмеження. На ситуацію у світі ми не могли вплинути, але змогли адаптуватися. Онлайн формат заходів допоміг нам не закинути свою діяльність, а навпаки розширити можливості. Давайте глянемо, які ж проєкти відбулись.

IMG_3443

1. Здобути звичку в PDF

Онлайн-проєкт, який зібрав рекордну кількість реєстрацій. Було понад 150 охочих долучитись до такого формату. Цілий місяць учасники зі всієї України виробляли нові звички, саморозвивались та звітувалися у чатах менторам. Пишаємось командою організаторів та учасниками програми! До речі, маємо навіть статтю з фідбеками. Переходьте за посиланням нижче.

2. Закон під маскою

Проєкт, яким ми вирішили допомогти молоді дізнатись про свої права під час карантину. Запросили на вебінар Олександра Канагеєва, магістранта Національної академії внутрішніх справ. Він поділився корисними контактами, нормативно-правовими актами та розповів, як поводити себе з правоохоронними органами і що говорити.

3. Online Network

Всі давно знайомі форматом нетворкінгу і знають з чим його їдять, але що робити, коли неможливо побачити друзів та ситуація змушує не залишати домівку? Ми в 2020 знайшли вихід!😱 Вперше ФРІ Луцьк організував онлайн-нетворкінг – це захід, на якому ти можна поділитися своїм досвідом та послухати інших; це місце, де зароджуються нові знайомства та де кожен може поспілкуватися і дізнатись щось нове.

Топ-3 офлайн проєкти

Головний інсайт року: онлайн-події ніколи не замінять живих зустрічей. Радіємо, що у 2020-му змогли організувати ще й круті івенти офлайн. Давайте згадаємо разом.

IMG_0507

1. Фріланс: інструкція по застосуванню

22 учасники і 4 спікери, яких об’єднує один інтерес: фріланс. Разом дізнавались, хто такі копірайтери, вчились правилам і принципам фотозйомки та ставали SMM-никами. Головний меседж, який несли спікери: “Заробляти собі на життя, займаючись улюбленою справою можливо!”.Більше читайте у статті.

2. Retro Party

Організували яскраві тони у буденному світі. Згадали про плаття в горошок, поставили на репіт 60-ті роки і забули про невпевненість та сум. Провели цілий вечір у обіймах енергетики ретрохвиль та навіть танцювали запальний бугі-вугі.

6E18A6C0-506A-4E82-BF84-778DB3B4AABC

3. Виростеш-Зрозумієш

Освітній тур навчальними закладами Луцька. Спікерка з Луцького міського центру зайнятості розповіла, як знайти роботу та успішно пройти співбесіду, а також як заповнити резюме та оформити усі потрібні документи для працевлаштування. Ріелторка та керівниця агенства нерухомості “Еверест” Тетяна Кравець поділилася інформацією про правильний алгоритм пошуку квартири та сплату комунальних послуг. Тепер школярі знають відповіді на актуальні питання та знатимуть, як самостійно і головне – ЯК КРАЩЕ діяти!

Виростеш - зрозумієш

Звіти служб

Наші проєкти були б неможливі без внутрішньої роботи осередку і роботи наших служби. Їхня стала та системна робота допомагає ФРІ Луцьк розвиватись і не стояти на місці. Чим вони пишаються та що зробили за цей рік?

IMG_4126
IMG_4175

Освітня служба

Освітня служба – об’єднання прогресивних людей, які підтримують один одного, передають досвід, завжди допомагають реалізувати твої ідеї та надихають осередок на нові звешення.

У 2020 році:

  • Реалізували 12 зовнішніх і 9 внутрішніх проєктів та провели 15 здибанок з освітянами.
  • Розробили 3 хелп-листа для покращення знань членів та членкинь.
  • Розвивали ФРІшників через ЗюШколу та спеціалізованим навчаннями.
  • Просували неформальну освіту і цілі сталого розвитку у топових проєктах: Виростеш-Зрозумієш, Здобути звичку в pdf та іншими.
  • Знайомилися з пост-ФРІшниками на зустрічах поколінь.
  • Поширювали цінності в онлайн-просторі (Навчання програмників, Online Network, ефір зІваном Омеляном, Zoomiнар). А ще тімбілдились і удосконалювали себе.
IMG_0574

Комунікаційна служба

Комунікаційна служба – команда технічних гуру, які інформують вас про всю діяльність осередку ФРІ Луцьк. Скільки ми не зробили б подій, ви ніколи про них не дізналися б, якби не ця служба.

У 2020 році:

  • Опублікували 210 дописів у Facebook i 74 у Instagram;
  • Запустили 48 подій у Facebook, які разом охопили понад 50 тисяч людей;
  • Служба зросла з 12 людей в команді до 16;
  • Запустили телеграм канал “Події ФРІ Луцьк”, де зараз налічується 162 підписники;
  • 1140 підписників у Facebook і 995 читачів у Instagram;
  • Колаборація з командою Комунікаційної служби ВМГО у створенні контенту на YouTube;
  • Допомога проєктним командам у проведенні онлайн-трансляцій насторінках;
  • Успішно промедіювали всеукраїнський онлайн-проєкт “Здобути звичку в pdf”.
IMG_2625

HR-служба

Над комунікацією, менторством, взаєморозумінням працюють щосекунди наші вогняні ейчари!

У 2020 році:

  • Всього у ФРІ Луцьк зараз 50 людей, з яких 40 членів і 10 кандидатів;
  • Проведено 17+ внутрішніх заходів (Театральне мистецтво, ФРІшний суботник, ФРІшний вечір, Мафія, Тімбілди в діскорд, Загальні збори та інші);
  • Організовані навчання по менторству та співбесідах. Складено чек-листи та методички;
  • Представляли ФРІ на алеях ГО, а також придумали новий цікавий метод представлення організації на публічних подіях;
  • З’явився внутрішній телеграм канал ЧариЕйчари, у якому публікували рубрики: ФРІшник дня, фото з дитинства, спогади та інші.
IMG_2511

Культурна служба

Культурна служба – це відпочинок для душі та насолода, а ще – створення заходів/проєктів, де задіяні: руки, голос, міміка, уява та ДУША!

У 2020 році:

  • Обрали нову голову служби – Яніну Сафулько;
  • Запустили онлайн-челендж повторення картин;
  • Створили канал на YouTube від культурної служби;
  • Провели стратегічне планування;
  • Організували такі заходи: Мистецький ФРІ-вікенд, Як створити власного персонажа, Онлайн Нетворк про картини, Лекція про сучасне мистецтво, Драбина, Пиши, Кіновечори, Похід у підземелля;
  • Рубрика від культурки #секондбрендю та #культогляд.

IMG_3574

Дякуємо!

Всі описані вище перемоги ми досягнули РАЗОМ з вами! Разом з членами ФРІ, підписниками наших сторінок, учасниками подій, партнерами та всіма-всіма, хто цікавиться діяльністю організації! З вами з’являються можливості розвивати молодь та будувати успішну громаду, в якій є підтримка і довіра! Давайте ставати сильнішими не лише у 2021-му, а й на роки вперед.