Три дні ФРІшники оздоровлювалися в онлайн санаторії

Share

З 27 по 29 листопада Сенат ФРІ запросив керівництво осередків та національних служб/органів на триденну програму оздоровлення – на “Сенаторій”. Це перший з’їзд від сенаторів осередків, створений задля синхронізації всього керівництва ФРІ. А Сенат – орган, який об’єднує керівництво осередків.Для просування з’їзду серед фрішників, команада навіть зняла мінісеріал.

Після заїзду в санаторій, зміну відкрила онлайн-ватра із науковим блоком про мемологію. Голова Сенату Олег Гребенюк просвітив ФРІшників та ФРІшниць як класифікувати меми, а ще – допоміг розібрати меми з внутрішнього каналу для “мемасів” від організації. Спільно довели важливість якості їх оформлення. Закріпити цей блок допоміг конкурс мемів про ФРІшництво, в якому переміг Харківський осередок. Тепер це столиця гумору у ФРІ.

На ранок другого дня замість ранкової руханки “верхівка” ФРІ відправилася на блок про річний цикл діяльності ФРІ, який дає розуміння як синхронно працює наша організація: коли проєктний сезон, хвилі набору до членства, табори та внутрішні навчання.

У “столовці” за бульйончиком ми обговорили напрацювання від національних служб (комунікаційна, ейчар, освітня, правозахисна) під час з’їздів у 2020 році. Ми проаналізували сильні та слабкі сторони команд ФРІ. А ще – дозволили собі стати 2020 роком і “псувати” проєкти під час гри “Ти – 2020, зіпсуй все”. Для команд запропонували три традиційні ФРІшні формати – табір, зовнішній захід та внутрішній з’їзд. Далі треба було описати, що під час реалізації могло піти не так. Після “розгрому” – пробували виправити факапи.

Під час вечірньої ватри старші ФРІшники розповіли, як вони потрапили у ФРІ. У форматі “Ted Talks” виступили голова ФРІ Ольга Антонова, ексголова ФРІ Олександр Ткачинський та членкиня Ради Старійшин Анна Процик. Вони розповіли про свої перші враження, захоплення та знайомства.

Третього ранку після нічних посиденьок ми продовжили блок глибшого пізнання ФРІ. Для цього поговорили про Стратегію ФРІ на найближчий час. Наші цінності ми розбирали за допомогою питань: “Людину з якими цінностями і характеристиками найбільше хочеться бачити майбутнім фрішником?” та “Яку людину та з якими цінностями найбільше не хочеться бачити кандидатом на вступ?” Цей блок допоможе командам під час набору до організації залучити потрібних кандидатів на членство.

Опісля ми знову зібралися в “столовці” і проговорювали, якою має бути взаємодія осередку з Радою Старійшин, Контрольно-ревізійною комісією, службами ВМГО та Сенатом. За різними столиками (кімнатами у Zoom) команди напрацьовували нові ідеї співпраці.

Представники осередків з Луцька, Дніпра та Харкова поділилися кейсами про співпрацю із місцевим молодіжним центром, пояснили, чому важливо тримати зв’язок із пост-ФРІшниками та про екстрений фандрейзинг у випадку форс-мажорних ситуацій.

За традицією ФРІшних заходів ми зіграли всеукраїнського таємного друга, але в оновленому форматі – «Таємний ъуъ». Подарунок отримала не одна людина, а – цілий осередок. Головною умовою була креативність і відповідно ФРІ Чернівці отримали харківську землю (без перебільшень) та тремпель, а ФРІ Харків отримав дитяче шампанське. У Київ надійшов дніпровський батон. А ще популярним подарунком були настільні ігри, стікери, листівки, солодощі тощо.

За звичаєм санаторіїв ми організували культурну вечірню програму. В нас вийшов 10-годинний концерт “Карантинник”. Творчістю ділилися Олександр Ткачинський, Маргарита Чернишова, Богдан Попович, Марина Прахова, Cофія Мацкович. Анна Волохова та Аміна Ткаченко майстерно розповідали вірші 💫 Так під атмосферні нічні онлайн-розмови завершився “Сенаторій” та сезон з’їздів ФРІ у 2020 році.