Звіт ФРІ Івано-Франківськ 2020 рік

Share

2020 рік для Франківських ФРІшників та ФРІшниць став роком оновлень, розширень, нових ідей та тімбілдингу, хоч і порушив плани:не дав провести заплановане святкування 10-річчя осередку та перший івано-франківський ФРІ-табір. 

Розширення стосувалися як команди, так і географії наших проєктів. Тепер в осередку 27 членів та членкинь. Цьогоріч ми провели чотири заходи за межами Івано-Франківська: три проєкти командою ФРІшниць із смт. Вигода Долинського району, а також один воркшоп у м. Калуш.  

Разом ми працювали над 24 проєктами: це були освітні, культурні, розважальні, мотиваційні, правозахисні та мистецькі ініціативи. До наших заходів до та вже в умовах карантину долучилося понад 700 учасників, а в медіапросторі заходи Івано-Франківської ФРІ охопили близько 100 тисяч користувачів. 

Реалізувати проєкти нашому осередку допомогли 16 партнерів. 

Приміщення

Традиційно ми неймовірно вдячні нашому постійному партнеру — простору “ВДОМА”. З року в рік саме вони допомагають нам реалізовувати наші ідеї, проводити клуби та збори осередку. Ще ближчими у 2020 році ми стали з Молодіжним центром “Paragraph”, підписавши угоду про партнерство. Ви могли помітити, що тепер наші події можна відвідати і в Параграфі.

Наш “Вечір контактної імпровізації” вдалося провести у відповідній атмосфері у Клубі спортивного танцю “Глорія”. Знайти приміщення за 3 години до заходу? Хіба це реально? А ось наші друзі з “Підземного переходу Ваґабундо” сказали, що це можливо, і допомогли прийняти всіх охочих відвідати проєкт “Капсульний гардероб”.

Потанцювати під час першого воркшопу в місті Калуш вдалось у новому вільному просторі “Пошта”. А у селищі Вигода кіноперегляди та настільні ігри від ФРІ постійно відбуваються у громадському просторі “Вулик”. Дякуємо, що допомагаєте реалізовувати наші ідеї у нових місцевостях.  

Інформаційна підтримка

У 2020 році нам вдалося укласти інформаційне партнерство з організаціями AIESEC та Paragraph. А ще нашу діяльність постійно висвітлюють ТРК “Вежа”, ОТБ “Галичина” у програмі “7 поверх” та ТРК “РАІ”. 

Подарунки, кава-брейки

Вже кілька років поспіль наші роздаткові матеріали, а саме стікери, друкує “КопіПринтСтудія”. Для переможців нашого квесту “Задзеркалля Станіславова” кінотеатр “Космос” подарував квитки на перегляд фільму.   

Смачний кава-брейк забезпечила піцерія “Ла п’єц”, їхня піца запам’яталася точно кожному учаснику “Нетворкінг ГО”. А споживче товариство “Новиця” передало круасани для нашого проєкту “Танцюй!” у Калуші. 

Співпраця організацій

Вперше ми співпрацювали із громадською організацією “Дубль N” під час “Нешкільної вечірки”. Спільний перегляд фільму в межах мандрівного фестивалю “Docudays” організувала для молоді команда ГО “МО “СТАН”

Спікери

Наші проєкти не відбулися б без мегакрутих 15 спікерів. Персональна стилістка Юлія Крижалка поділилася своїм досвідом у створенні капсульного гардероба. Стати ближчим одне до одного, відчути ніжність, дотики у танці допоміг Тарас Корнічук. Спеціалістка з ділових та світських манер Аліна Скибинська ознайомила нас з основами сучасного етикету. 

photo_2021-01-11_12-55-33

Наші ФРІшники та ФРІшниці Андрій Сідлецький, Дмитро Носов, Ольга Продан, Катерина Білохвіст, Микола Андрощук, Марина Забайрацька та Христина Сірман вчили наших учасників “Dream&Work” нових навичок – проєктного менеджменту, роботи в команді, тайм-менеджменту, дизайн-мислення, медіа, ейчарства та фандрейзингу. 

Безпеки користування інтернету вчив нас фахівець з організації інформаційної безпеки Василь Ракочий. Ознайомлювали із правами школярів та студентів Олександра Бабецька, Богдан Настич та Тетяна Беркіц із відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Івано-Франківській області. 

Фінансової грамотності навчав фінансист Назар Семенчук. Знайомили молодь з Франківськом 90-х історик та вчитель Володимир Половський та мистецтвознавець Анатолій Звіжинський. А навчитися рухів сучасної латини та хіп-хопу допомогли викладачі Студії “Кармен” з м. Калуш. 

Для внутрішнього навчання “Stop worrying, start coordinating!”  членів та членкинь ФРІ та Paragraph ми запросили координаторів з досвідом – пост-ФРІшника та координатора програми “Молодь і влада” Романа Трубу, координаторку програми “Малі гранти Теплого міста” Христину Магас та організаторку TEDx в Івано-Франківську Христину Вінтонів. А своїм досвідом координування з ФРІшниками та ФРІшницями з різних осередків під час ФРІ-Вікенду поділився проєктний менеджер Володимир Радевич.  

Ми, Франківські ФРІшники та ФРІшниці, дякуємо всім-всім, хто долучився до наших проєктів, і тим, хто допоміг реалізувати наші задуми. Разом ми робимо Івано-Франківськ крутішим!

Список наших проєктів і детальніше про них:

1.Капсульний Гардероб

2.Вечір контактної імпровізації

3. Величний ФРІ-Вікенд 

4.[Не]шкільна вечірка

5.Онлайн-лекція “Основи сучасного етикету”

6.Онлайн-марафон “Your Turn”

7.Dream and Work

8.Бесіда – це не тільки чай

9.Марафон добрих справ “Ті, що helpлять”

10.СтопШкарлет. Івано-Франківськ

11.Приєднуйся до ФРІ в Івано-Франківську

12.Студентська хвиля набору до ФРІ в Івано-Франківську

13.Вигодська кіноніч “Хвилюй. Надихай. Підкорюй”

14.Безпечний сир для мишки

15.Квест «Задзеркалля Станіславова»

16.Нетворкінг ГО

17.Вечір настільних ігор у Вигоді

18.Перегляд та обговорення стрічки «Не хвилюйся, двері відчиняться»

19.НЕ маєш права?!

20.Кури грошей не клюють

21.Івано-Франківськ 90-тих : яким він був?

22.Танцюй!

23.Андреївські вечорниці

24.Різдвяна кіноніч

25.Magic Time (кіноніч&настільні ігри)