Говоримо про гроші разом з ФРІ Луцьк

Share

У неділю, 20 грудня, у Молодіжному центрі Волині відбувся проєкт з фінансової грамотності «Шанси на фінанси». Учасники мали змогу послухати досвідчених спікерів у сфері бізнесу та банківської справи.

IMG_20201220_223151_381

«Шанси на фінанси» – проєкт про правильний фінансовий контроль, управління бюджетом та організацію власного бізнесу. Розповідали та ділилися власними навичками: досвідчений підприємець – Сергій Чуріков та керівниця напрямку Юніор банку – Наталія Лукасюк.

20201220_173726

Своїми очікуваннями та переживаннями перед початком проєкту поділилися учасники заходу:

«Я очікую навчитись правильно розподіляти свій бюджет, тому що в мене з цим бувають проблеми і я не відслідковую куди та як діваються гроші» – ділиться думками учасник Родіон.

«Хочу навчитися економити і не витрачати гроші при першій ж можливості. Навчитися відкладати кошти – головна моя мета» – висловив свої очікування учасник Дмитро.

20201220_161649

Наталія Лукасюк – керівниця напрямку Юніор банку, розповіла про те, як не заплутатись у банківських термінологіях, на прикладі задач показала як впоратися з фінансовими обчисленнями та розпочати правильно планувати свій бюджет.

«Нічого тут страшного немає, перш за все, люди повинні поставити собі якісь цілі, визначитися, і обов’язково, це саме те, що не роблять багато сімей – вести бюджет. Коли є облік своїх витрат, якісь планування та аналіз – це вже 90 % успіху» – говорить Наталія.

20201222_170735

Сергій Чуріков – власник «Євросталь» та співвласник польського підприємства «Євростандарт» розповів про свій шлях до успіху, починання у сфері бізнесу, а також поділився порадами щодо його організації.

«Найбільша трудність – це перебороти себе. Коли ти перебореш себе, свої страхи, свою лінь, свою невпевненість – тоді буде успіх» – дає пораду Сергій.

IMG_20201220_222839_008

Ближче до завершення проєкту на учасників чекав приємний сюрприз – Сергій Чуріков поділив гостей на дві команди та дав завдання – правильно спланувати бізнес у певній сфері, команда-переможець отримала у винагороду екскурсію на виробництво підприємця. Але детальніше про це у наступній статті.

20201220_172421
20201220_174518

Після завершення заходу, учасники розповіли чи справдились їхні очікування та що вони засвоїли після проєкту «Шанси на фінанси».

«Я виніс для себе набагато більше, ніж очікував: дізнався про те, як зсередини влаштований бізнес і як ним керувати, як саме розподіляти свій бюджет та грамотно керувати витратами» – поділився враженнями учасник Родіон.

«Я вирішив завести журнал витрат і побачити наскільки це буде допомагати, спробую почати відкладати гроші на те, що я хочу. Також це була хороша можливість познайомитися з цікавими людьми і дізнатися багато нового» – висловив свої думки учасник Марко.

20201220_161935

Про те, наскільки добре вдалось організувати проєкт, розповіли менторка та координоторка заходу. Кажуть, що великих промахів не було і все пройшло чудово.

«Цей проєкт був важливим, оскільки зараз ми часто говоримо про «м’які» навички, які є дуже потрібними, але також важливо розуміти про те, як людина у фінансовій сфері формується у суспільстві. Я думаю, що захід був корисний, адже ми не просто задіяли таке поняття як «фінанси», але й розвинули «м’які» та «тверді» навички, які, я впевнена, допоможуть кожному з учасників поринути в нову сферу та отримати дозу мотивації, яка спрямує на нові звершення» – говорить менторка Ірина Пилипчук.

20201222_172105

«Не всі зараз багато знають про фінансову грамотність, і нам про це пояснили спікери, а також розповіли як почати свій бізнес, про основні проблеми та, навіть, надали змогу спробувати власноруч спланувати прибутковий бізнес. Я бачу в очах людей, що вони заряджені щось робити і розвиватися – і це найбільша радість» – ділиться думками координаторка Ірина Снитюк.

IMG_20201220_223159_168

До слова, можна винести такі корисні інсайти:

  • Завжди ведіть облік своїх витрат;
  • Не бійтеся помилятися;
  • Запитуйте про незрозумілі поняття – це зробить вас обізнаним у всіх сферах;
  • Не витрачайте гроші на непотрібні речі;
  • 10% доходу відкладайте на майбутнє;
  • Для вдалого бізнесу орієнтуйтесь не лише на заробіток, але й на клієнта;
  • У підприємстві дуже важливі хороші відносини роботодавця і працівника;
  • Будьте сміливими і у вас все вийде!

Насамкінець варто додати, що хоч і через карантинні обмеження було не більше 20 учасників, проте кожен зміг винести корисну для себе інформацію у сфері фінансів та вийшов із усмішкою на обличчі. Тому не бійтесь навчатись чомусь новому і станете на крок ближче до успіху. Далі буде..

Автор статті: Христина Крот