Музика, розмови та роздуми – Радіо FREE на концерті nearr

Share

22 квітня, в рамках європейського турне, Вінницю відвідав харківський гурт «nearr». Музичні ресурси по різному характеризують їх стиль – pop,  lo-fi, psychedelic.  Іноді поєднуючи все це між собою. За визначенням Едуарда – натхненника та лідеру гурту, «nearr» поєднання різних жанрів та різнохарактерного звучання. Тому, складно чітко визначити жанр в якому вони грають.  Цьогорічне турне присвячене перевиданню альбому 2015 року «HISTORY REPEATS ITSELF». Альбом перевидали на американському лейблі Jigsaw records.

Подкаст:

 

«nearr» існує приблизно з 2012 року. Незважаючи на довгий час існування, концертна діяльність гурту не надто яскрава.  Все тому,  що проект довгий час жив як результат роботи однієї людини – Едуарда. Всі звуки, музичні партії прописані особисто ним.  2017 рік став особливим. Музика «nearr» вийшла з середовища інтернет мереж ближче до слухачів і поціновувачів їх творчості. Наразі гурт складається з чотирьох людей: Едуард Токуєв – гітара/вокал, Регіна Железнякова – бас, Дмитро Качан – барабан, Георгій Катунін – синтезатор.

Намагаючись описати враження від концерту гурту я повернусь до першого знайомства, до першого прослуховування. І перше враження, для мене, прихильника сучасного російського постпанку, похмурого саунду Joy Division в моїй голові звучало як – Вау!  Чому я не чув цієї музики раніше!? Чому мені про неї не розповідали?  Під час обговорення моєї скромної проблеми з Едуардом ми визначили, що в Україні відсутнє якісне, сучасне медіа,  яке змогло би актуально і вчасно висвітлювати альтернативну,  музичну сцену. Здатне бути незалежним від музичних авторитетів та сформованих поглядів. Частково на цю необізнаність впливає низький рівень музичної культури вітчизняних слухачів. Нам обом згадався недооцінений українською публікою,  в свій час, потенціал гурту Stoned Jesus. Які лише через 4 роки активної діяльності в Європі стали відомі ширшому загалу на Батьківщині. Послухавши перевиданий альбом, я впевнив себе,  музика «nearr» це сум, солодка і потрібна меланхолія. Переслухавши альбом вдруге, я  відчув жадані ноти депресії.  З такими, власне, почуттями, я йшов на концерт. Послухавши половину концерту мені стало зрозуміло, я трохи помилився. В музиці «nearr» немає депресії. Їх пісні це мрійливі, меланхолійні роздуми, спогади,  ностальгія і безмежне щастя.

Переконатися в потужності гурту можете самостійно, просто послухайте їх альбом.

 

Автор: Максим Бондарєв

Слухайте Радіо FREE та не забувайте підписуватись на наші сторінки:

ВК  / Фб та Міксклауд