Ужгородські студенти вшанували пам’ять київського студента Ігора Індила

Share

Студент педагогічного коледжу ім. Макаренка Ігор Індило загинув у стінах Шевченківського РУВД 18 травня 2010 року. Пам’ять молодого хлопця вшановували 18 травня по всій Україні. Ужгородські активісти теж долучилися до акції «Контролюємо розслідування — не допустимо повторення!», і провели її у фойє центрального корпусу УжНУ (вул. Університетська, 14), об 11:00.

Активісти повісили плакат «Міліція вбила Індила», розклали фотографії студента та запалили свічки. Також в рамках акції роздавали листівки, у яких були написані базові принципи поведінки у випадку затримання міліцією. Наприклад, три ключові правила: не провокуй, не ображай, не тікай. Для тих, хто хоче дізнатися більше як вести себе підчас спілкування з міліцією та при спробі затримання на листівках були надруковані два посилання bit.ly/ty-i-milirsiya та bit.ly/militsiya-dopomoga.

Координатор акції в Ужгороді Федір Щуренко повідомив: «Дуже сумно, що нам доводиться робити такі акції. Історія з Ігорем Ідило, на жаль, не єдина, тому ми хочемо вберегти молодь від негативних наслідків, які можуть бути при спілкуванні з міліцією. Ми сподіваємося, що розслідування по справі Ігора все-таки буде доведено до кінця і винні будуть покарані. Вся молодь спостерігає за цим процесом і ми не допустимо повторення».

Created with flickr slideshow.
***

Нагадаємо, що 18 травня 2010 р. дільничний інспектор міліції забрав студента Ігоря Індила з гуртожитку до Шевченківського райвідділку міліції, де на ранок він помер через закриту черепно-мозкову травму.

14 травня цього року Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу родичів Ігоря таповернув її в прокуратуру для проведення додаткового розслідування. Цим же рішенням скасовано вирок дільничному Приходьку, якого було засуджено до 5 років позбавлення волі умовно, та скасовано вирок суду першої інстанції, за яким Коваленка, який чергував у райвідділку в ту ніч, було амністовано. З них взято підписку про невиїзд.

Залишити відповідь