Павло Гросул — Ексголова ФРІ Чернівці — про допомогу Україні у Німеччині

Share

Фрішники та ексфрішники єдині у своєму прагненні до перемоги України, і тому допомагають не лише перебуваючи на рідних територіях, а і за кордоном.

Ексголова чернівецького осередку ФРІ Павло Гросул відкрив у Німеччині громадську організацію «Солідарність Бонн Україна».

Ідея відкриття організації у Павла виникла поступово, коли він із 24 лютого організовував із політиками у Бонні мітинги на підтримку України.

Всередині березня до ініціативи Павла приєдналася група Юлії Мюллер «Бонн допомагає», утворивши спільне українсько-німецьке об’єднання.

«Солідарність Бонн Україна» організовує дозвілля біженців, надає їм необхідну допомогу, проводить мітинги та інші політичні заходи. Також організація збирає та передає ліки, продукти, речі для військових шпиталів і дитячих будинків в Україні.

Читайте далі про те, як ФРІ допомогла Павлу в його діяльності.

«У ФРІ я потрапив дуже раптово. У Чернівцях не було осередку, і я хотів це змінити. На мої тоді 15 років це була велика відповідальність. Мені хотілось щось інше, ніж у партійних організаціях. 

Керівництво осередку дає насамперед лідерські навики організатора, першу роботу з твоїм регіоном. Проте, не потрібно бути у ФРІ лідером. Кожен і кожна є частиною великої команди. І саме працювати в команді зі всієї України є великий плюс. Тоді це були 2009-2010 роки, коли ми могли пересуватися спокійно у всі регіони України, брати участь у різних таборах. На той час дуже активною була Харківська ФРІ з безліччю таборів та активностей. Всі ці й інші навички дали мені поштовх у моє майбутнє з вибором професії та діяльності.

Після закінчення школи в 2010 я переїхав у Німеччину. Тоді я вступив на політологію і зараз працюю на посаді бургомістра в міській раді міста-мільйонника Кельн.

На даний момент важлива нам всім Перемога. А нам з-за кордону треба довести всім, що росія — це країна-терорист. Задля цього кожному з нас потрібно стратегічно працювати на майбутнє. До прикладу, над ставленням європейців до України, що матиме за собою поставку зброї в Україну та допомогу у відновленні інфраструктури. Нам всім потрібно вірити в нашу спільну перемогу, але не будь-якою ціною.

Для мене перемога настане після відвоювання останнього клаптика землі і суду терориста путіна в Гаазі за геноцид проти українського народу та повне рознівечення міжнародного права. 

Роботи багато, а віра одна! Єдина, європейська та мирна Україна»‎, — розповідає Павло.