Як ФРІ наближає нашу перемогу

Share

Кожен робить свій внесок у перемогу. Розповідаємо про наші ініціативи, які несуть в собі не лише можливості для молоді, а й допомогу ЗСУ.

Фрішники з різних осередків багато років поспіль проводять English Speaking Club. Щоб потрапити на розмовний клуб від ФРІ Харків, треба зробити донат від 30 гривень у фонд «Повернись живим» і прикріпити скрін-підтвердження у реєстраційну форму.

Зібрано 220 гривень.

Чернівецькі фрішники 14 травня організували благодійний квартирник «Єднаймося». Збирали кошти на потреби полку «АЗОВ», що базується у місті Маріуполь.

Зібрано 6200 гривень. 

Об’єднавшись із Українською волонтерською службою, ФРІ Черкаси проводили Благодійний квартирник і продавали місцеві постери. Гроші віднесли до «Цивільного штабу допомоги».

Зібрано готівкою 5271 гривень на квартирнику і 2400 гривень від продажу постерів. 

Згодом фрішники з черкаського осередку провели ще один Благодійний квартирник за підтримки громадської організації «СІЧ», яка підтримує бійців на фронті. 

Зібрано 1350 гривень. Кошти віддали ГО «СІЧ».

Івано-Франківські фрішники організували дві «Драбини», онлайн-проєкт «Аукціон Знань», два солодкі міні-ярмарки випічки, 4 благодійні кінопокази, Speaking Club та «Фототерапію». 

Загальна зібрана сума – 73 279 грн. 

Також «Драбину» проводили такі осередки: Київський спільно із Львівським (зібрали 100$ та 165 гривень), Ужгородський (528 гривень), Дніпровський у місті Кам’янське (1600 грн), Черкаський (458 грн).

«Слова-мости єднають океани» — онлайн збірка віршів тридцяти поетів та поетес із англійським перекладом. Збірку укладали фрішники з Чернігівського осередку.

Зібрали близько 40 000 гривень, кошти напряму перераховували на фонди «Повернись живим» та іншим.

Острозькі фрішники турбуються про якісне вивчення і м’який перехід з російської на українську мову, і тому запустили волонтерський проєкт «Спікінг-клаб для переходу з російської на українську мову». Також проводили лекцію «Як стати лідером», учасники якої задонатили у фонд «Повернись живим» 300 грн. Членство і кандидати осередку плетуть сітки, збирають кошти, координують гуманітарну допомогу та долучаються до благодійних концертів. 

ФРІ Луцьк долучались до організацій ярмарків разом із Луцькою міською радою, до громадських ініціатив «Обійми та співай» та «Єдні». Зібрані кошти з ярмарків та інших ініціатив передали благодійному фонду «Повернись живим». Долучались до локальних зборів коштів на закупівлю дронів та інших ресурсів, необхідних ЗСУ й ТрО.

Залучили понад 70 тисяч гривень.

ФРІ Київ перевели 4 тисячі гривень з балансу осередку на потреби ЗСУ у фонд «Повернись живим», а ФРІ Одеса передали два тепловізори для ЗСУ.

Зі свого бюджету, проєктів та ініціатив на потреби української армії від ФРІ передано понад 260 тисяч гривень. І це тільки частина того, що зробили та продовжують робити наші фрішники й фрішниці.

Пам’ятай, що Україна починається з тебе — з твоїх ідей, вчинків та рішень. Разом до перемоги 🇺🇦