Медіа-з’їзд-2016

Share

22-23 жовтня Харків зібрав медійників зі всієї країни для обміну досвідом, налагодження комунікації та навчання.

Фрішники зі Львову, Вінниці, Дніпра, Кам’янського, Сум, Києва, Запоріжжя та Харкова плідно провели ці вихідні слухаючи майстер-класи, працюючи на ворк-шопах та спілкуючись у неформальній обстановці.

IMG_6341

На початку з’їзду ейчари познайомили учасників між собою за допомогою гри “Бінго”, яка легко та невимушено почала нетворкінг, в процесі гри фрішники дізнавались, хто гарно працює в Photoshop, хто вчиться на журналіста, а хто вміє монтувати відео.

IMG_6143

Далі представники осередків ФРІ ділились концепцією роботи своїх медіа-служб, а також найкращою та найгіршою медіа-кампанією проекту. Це дозволило порівняти підходи та менеджмент різних осередків та взяти щось “на замітку”.

IMG_6132

На з’їзді медійники провели SWOT-аналіз служби, для того, щоб розуміти, які аспекти роботи треба покращувати і як попередити загрози. Одразу після визначення слабких сторін медіа-служби, розпочався блок “Проблеми”, на якому учасники ділились досвідом та думками, інструментами, завдяки яким можна працювати над слабкими сторонами.

IMG_6171

Корисними порадами поділились спікери заходу: Деніс Надточій, редактор громадського руху “IT Sector”, розповів про PR громадських проектів, а Світлана Охович, регіональна представниця IMI, розказала про  досвід роботи медіа в громадській організації, також провела майстер-клас з написання прес-анонсів та прес-релізів.

IMG_6242

IMG_6465

Активно попрацювали медійники на ворк-шопі “Світове кафе”, спрямоване на креативне формування контент-планів спільнот, з урахуванням портрету цільової аудиторії, інсайду та цілей спільноти.

IMG_6280

Також корисним став ворк-шоп з формування критичного мислення, який проводила Вікторія Кириченко, учасниця міжнародної програми ERASMUS+: Training course “Analyse and think critically: media literacy for youth workers”.

IMG_6300

IMG_6336

Програма з’їзду була насичена неформальним навчанням, спілкуванням, обговореннями та обміном досвідом, а ввечері на учасників чекав квест Харковом, на якому гості краще пізнали місто та виконали креативні завдання з медіа-сфери.

“Це мій перший медіа-з’їзд і я в захваті! Стільки нової та корисної інформації для роботи! Дякую організаторам за теплий прийом та здійснену роботу”, – Надія Маціброда, голова медіа-служби ФРІ Plus Львів

“Медіа-з’їзд дав мені можливість познайомитись з новими та цікавими людьми.” – Максим Братута, член медіа-служби ФРІ-Кам’янське.

IMG_6347