Лідерами не народжуються…

Share

ФРІ – це велика фундація, що функціонує по всіх областях України. Та дуже важливо, щоб фрішники з різних міст добре знали один одного, могли вдало втілювати всеукраїнські ініціативи, від яких залежатиме майбутнє нашої держави. Саме тому вже традиційно табір «Лідер» збирає у Карпатах найактивніших фрішників з різних осередків для обміну думками, досвідом, здобуття нових навичок, що допоможуть їм у роботі.

IMG_1486


Координаторці проекту ­– Надії Гранкіній вдалося зібрати досвідчену команду для реалізації головної місії «Лідеру»: об’єднати та «прокачати» рушійну силу та майбутнє організації. За 6 днів таборування фрішники поглибили знання з історії розвитку ФРІ, її цінностей, менеджменту організації, взаємодії з владою, дізнались секрети справжніх лідерів, аби повернутись до себе в місто та втілювати в життя нові проекти.

Велику увагу програмники табору приділили сфері правозахисту. Так молоді активісти з перших уст почули про минулі здобуття ФРІ, організацію мирних протестів та лобіювання законів від Михайла Лебідя, послухали лекцію про права людини від Михайла Камєнєва.

IMG_1538
Важливим аспектом втілення проектів є фандрейзінг, і хоча у багатьох учасників табору вже є такий досвід, завдяки лекції Сергія Воловика, фрішникам вдалося дізнатись нове і у цьому. Кульмінаційним моментом цієї лекції був інтерактив, під час якого старші фрішники перетворились на різноманітні фірми, а учасникам довелось їх «фандрейзити», пояснювати мету проекту, домовлятись, що було не просто.

Усі запрошені тренери є фрішниками, які  вже реалізували себе у громадській діяльності та бізнесі. Євген Демченко, Євген Бондаренко, Руслана Коренчук, Дмитро Дядик, Максим Кицюк — передавали свій досвід на тренінгах та в затишній атмосфері вечірньої ватри.

IMG_2061


До насиченої програми увійшов й обмін ідеями для майбутніх  всеукраїнських ініціатив. Серед напрацювань табору проведення всеукраїнського мовомарафону, який було успішно реалізовано Харківською ФРІ, розповсюдження проекту «4К», започаткованого Вінницьким осередком, клубу практичної психології, проведення «Вільного лютого», а також реалізація правозахисного проекту «Вільний доступ до гуртожиків». Оргкоманди проектів складаються з фрішників з усієї країни, що підвищує імідж організації та комунікацію між осередками.

Кульмінаційним моменту усього табору став підйом на Говерлу, що традиційно відбувається 16 липня кожного року. Цього разу подолання вершини було особливим, адже протягом всього підйому стояв туман, а на найвищій точці України фрішники співали гімн просто у хмарі. Але вже під час спуску сонце потроху виходило, символізуючи нагороду за гарну співпрацю, взаємодопомогу під час підйому, бо тільки разом ми зможемо дістати будь-які вершини!

Нові навички та знання, гарні знайомства, ініціювання ідей, незабутні враження, тепла атмосфера — це все «Лідер-2016»!

 

IMG_1977