Молоді та перспективні львів’яни “THOMAS NIGHT.”

Share

-p7gyyr6LEI

Одного літнього вечора мені вдалося поспілкуватися з веселими хлопцями із гурту Thomas Night. – Віталіком, Петром та Богданом. Навіть не могла уявити, що бесіда пройде так просто і легко. Отож, давайте знайомитись!

Радіо ФРІ: Привіт, хлопці.

Віталік: Привіт.

Радіо ФРІ: Перше питання до Вас: скажіть, будь ласка, скільки часу ви вже є як повноцінний гурт?

Петя: Граємо ми з минулої осені.

Віталік: Але до цього літа ми не дуже активно працювали.

Радіо ФРІ: А ви були знайомі до створення гурту чи познайомились через музику?

Петя: Нас музика познайомила. Історія така – ми з Богданом знайомі буквально з першого класу. І з десятого класу ми з ним вирішили грати на гітарах, подумали, що вийде щось створювати. Увесь цей час ми грали, починали щось своє писати, був такий певний матеріал. З минулого літа ми вирішили, що можна вже то робити повноцінним складом. Тоді ми познайомились з Віталіком.

Бодя: Мені подобалось як Віталік грає; подобалось, як він поводиться; в нас співпадали музичні смаки і мені здалось, що він ідеально впишеться в групу. І вийшло.

Віталік: Тоді я тільки вчився грати, насправді сім років вчився, щоб стати гітаристом. На барабанах я почав грати буквально з минулого літа.

Петя: Коли дивились відео, насправді думали, що він мінімум два роки грає… Коли почали разом грати, то якось так одразу здружились швидко. Віталік зрозумів, що треба. Так от воно й пішло, беремось до роботи зараз.  

 

gezsLG9SSZ4

Радіо ФРІ: Коли ви починали ще без Віталіка, то визначились у жанрі. Наскільки розумію, то це альтернатива або поп-рок. Ви дотримуєтесь одного жанру чи шукаєте себе, якось експериментуєте?

Петя: Загалом у нас свого матеріалу достатньо і тексти є різноманітні. Тобто реально є і щось з відтінком романтичного панку, навіть трошки гранджу, є інді, є щось більш депресивне та ліричне.

Віталік: Ми не обмежуємось точно визначеними жанрами, ми граємо, а в результаті вже щось виходить. Бо жанри – це дуже суб’єктивно.

Радіо ФРІ: Вважаю, що це добре, адже музика спрямовується на різну аудиторію і таким чином завжди знайдуться люди вас послухати.

Петя: Ну, в нас музика в одному напрямку, але аж одноманітного чогось немає, ми стараємось писати так, щоб не вичерпувати якусь одну тему.

Радіо ФРІ: Окей, а що означає назва вашого гурту? Хто придумав, від чого походить?

Петя: Я скажу. Назва гурту – це ліричний герой, тобто Томас Найт, ім’я та прізвище і він чудово уособлює нас, нашу музику, бо ми нічні люди… В мене довго в голові була ідея, щоб взяти якогось героя. Тим більше воно звучить класно, легко і запам’ятовується.

Радіо ФРІ: А у лютому був реліз вашого першого синглу, так? Зараз ви над чимось працюєте?

Петя: Це демо-версія, скоро буде в кращій якості пісня. Ми це випустили своїми силами, нам було цікаво, що скажуть люди.

Радіо ФРІ: А саме зараз над чимось працюєте?

Бодя: Так, зараз нам треба підтягнутись до хорошого рівня і пізніше, мабуть, нас візьмуть фінансувати.

Петя: Ми маємо виконати свої завдання, тобто музичні, вокальні, загалом доробити ще трошки матеріалу.

Віталік: Але ми будемо виступати, все одно ж не сидіти на студії лише.

Радіо ФРІ: Це добре. Будемо від вас чекати чогось… Хто пише тексти? Звідки ж вони беруться?

Петя: Я. Загалом як все робиться – я пишу якісь слова, загальну мелодію, а хлопці доробляють, вставляють свої партії. З мене – просто сирий матеріал.

Раді ФРІ: Тепер питання особисто до Петі – звідки в тебе береться натхнення до написання текстів? Це завжди цікаво.

Петя: Та я знаю, від настрою, від якихось подій. Буває людина скаже якусь фразу і в мене вже моделюється якийсь текст. Деколи буває, що я собі люблю вигадати якусь історію, але пишу розмито, щоб в тексті було декілька сенсів і кожен знайшов для себе.

FkatG1yyA_c

Радіо ФРІ: Далі питання до всіх – хто ваш кумир, духовний наставник?

Віталік: Я не знаю хто навіть. Це, мабуть, мій вчитель з фізкультури. (жартує) Є якісь виконавці або барабанщики, яких ціную і високо ставлю. Але щоб «от я хочу бути таким» – цього немає.

Бодя: В мене, напевне, теж така суміш людей, немає такого одного. Це рідні мені люди, не обов’язково музиканти..

Віталік: А якщо так, то в мене це слухачі, які слухають і підтримують. Це найважливіше, і це те, чому я прийшов в музику і чому я взагалі граю.

Петя: В мене також. Мабуть, це групи світового рівня, але я дивлюсь лише на те як вони працюють, їхній стимул до досягнення мети. То можуть бути не тільки люди, як грають рок музику, а просто люди, які працюють над музикою, над собою і йдуть наперекір всьому і добиваються свого.

Радіо ФРІ: Що у вас у планах далі? Виступи, концерти, фестивалі?

Бодя: Зараз наша мета себе підтягнути, а потім все буде.

Петя: Дійти до певного рівня професійності.

Радіо ФРІ: Ще в мене з’явилося питання походу – розкажіть щось цікаве, веселе про себе. Наприклад, що вас характеризує?

Петя: Я можу про Бодю розказати. Це дуже неоднозначна людина, яка власне дуже сильно надихає, добре працює в команді. Любить читати, любить спорт.

Радіо ФРІ: Тепер давай про Віталіка ще щось розкажи нам.

Петя: Ми, наприклад, грали два тижні разом лише і він каже – давайте поїдемо кудись, познайомимось ближче. Інші люди, які бачили нас, думали, що ми граємо довго, тому що Віталік влився чудово. Дуже класний друг, людина-організатор. Коли велика компанія він буде говорити щось, розказувати, збирати всіх разом.

Радіо ФРІ: Так, тепер, хлопці, про Петю, а то йому ж також хочеться почути гарні слова.

Віталік: Петя дуже класний чувак. З ним легко і весело завжди. Я фанат його творчості.

Бодя: Я з ним можу поділитись чим завгодно, знаю його давно.

Радіо ФРІ: Ну що ж, хлопці, мабуть, будемо завершувати. І наостанок щось побажайте своїм слухачам.

Віталік: Я людям просто рекомендую прийти на наш виступ, щоб почути нас і зробити собі висновки чи слухати чи ні наш гурт, або щоб просто відірватися. Гуртів в Україні зараз тисячі, тож важко вибрати, що слухати – треба приходити на виступ – відчувати нові емоції.

Радіо ФРІ: Дуже дякую вам за інтерв’ю, за гарно проведений час.

Хлопці: Stay Tuned!

Автор: Олена Борисенко 

Слідкуйте за нами у ВК, на Фейсбук  та слухайте наші подкасти на Mixcloud.