Арт-терапія – мистецтво про вас та інших незнайомців

Share

wYFpEFOd4tEУже цієї пятниці, 22 травня, о 15:00, Львівська ФРІ проведе арт-терапію. Приєднуйся до нас на Мулярській, 2а!

Зараз у світі цінуються думки і слова, і все зрозуміле та аргументоване. У відповідь на запитання «Хто ти?» люди називають своє ім’я, рід занять, національність, сімейний статус, стать, ще якісь ідентифікаційні дані. Але чи ми цим вичерпуємось?

У всіх нас всередині є величезний пласт непізнаного, такого, для чого пояснення чи назви знайти не так просто. Воно про відчуття себе і свого буття-в-світі, про смак до життя, про спонтанність.

Варто усвідомити хоч частину цього непізнаного себе – і життя починає змінюватись. А найприємніший шлях  до цього – творчість.

 Як працює арт-терапія:

У вас всередині є «щось» (почуття, враження, образ). Ви обираєте колір того «чогось», вкладаєте в це рух, надаєте йому форми, даєте йому ім’я, даєте йому історію, можливо, ділитесь нею з ким-небудь – і в цій історії буде щось про вас. Тому що ми творимо в такому стилі, в якому живемо.

Яка з арт-терапії користь:

  • дає усвідомлення і розуміння «неназваних», незрозумілих переживань, здатність прислухатись до своїх емоцій, бажань (а від того, як ви з ними обходитесь, залежить, своє життя проживете, чи таке, яке для вас хтось визначить);
  • відкриває можливість емоційного відреагування (злості, образи, суму тощо) у безпечній формі;
  • полегшує процес комунікації для інтровертів чи просто сором’язливих людей;
  • дає можливість виразити переживання без слів, особливо ті, про які чомусь важко говорити;
  • навчає впорядковувати «внутрішній хаос»;
  • відновлює спонтанність, контакт з творчим «Я», можливість знаходити творчі рішення і в повсякденному житті, не тільки поки у вас пензель в руках;
  • дає можливість віднайти душевні сили.

 Отож в будь-якій незрозумілій ситуації – малюйте!

 P.S. Раптово можете з’ясувати, що маєте талант;)

Залишити відповідь