30 cічня – 1 лютого в Чернівцях пройшла зимова Твоя Країна

Share

EGTDGgMx1lgМинулими вихідними проект Твоя країна проходив в Чернівцях. До нас завітали студенти (а хто ж ще:) з Донецької, Одеської. Миколаївської, Київської. Житомирської, Полтавської та ін областей.

Ми підготували насичену програму. Крім відвідин відомої Резиденції митрополитів Буковини і Далмації, учасники побували на місцевому єврейському кладовищі, в краєзнавчому музеї, навчилися контактної імпровізації (дякуючи Тарасу Корнічуку) та спробували зліпити щось путнє з глини (дякуємоВероніці Шевченко) І це було захоплююче!

Традиційно, учасники ТК в Чернівцях відвідують знакові місця Буковини – цього разу це село Чортория – Батьківщина актора Івана Миколайчука.

Родзинкою заїзду був кінопоказ фільму “Красна Маланка” від режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Фільм дуже вразив та сподобався глядачам. Адже живучи на східній Україні, Вони не здогадувалися про існування такої традиції святкування Маланки.

«Фільм дуже цікавий. Маланка стала для мене відкриттям. Перший раз про неї почув від жителів Чернівців. Склалося враження, що герої фільму, тільки й живуть заради Маланки – весь рік до неї готуються, потім святкують, повторюють. Здорово, що люди шанують свої традиції, у Харкові з цим туго. Здається, що фільм абсолютно передав ту атмосферу – атмосферу Маланки. Обов’язково треба приїхати ще і подивитися на це дійство в реальності», – поділився враженнями Дмитро Хомишин з Харкова.

 Дякуємо режисеру за довіру та унікальну можливість показати фільм гостям міста.

Чернівці багаті на молоді поетичні таланти. Тому вечір поезії та музики “Дружні посиденьки” гарно доповнив програму новими враженнями під запашну каву в «LiteraturCafe». Вірші читали: Дмитро Тенсей, Іванна Стеф’юк, Володимир Прайм,Ліліанна Мальована, Андрій Андрійчук, Іванна Шкромида та Віктор Віцин та всі охочі до вільного мікрофону.

Найприємніше те, що гостям програма сподобалася: «Для мене проект Твоя Країна справді став VIP Золотою рибкою, бо виконав усі бажання без ліміту: побачити одне з найгарніших міст, познайомитись з безліччю заряджених людей, отримати натхнення і творчий підпопник на майбутнє та усвідомлення наскільки могутньою та непереможною є наша держава з такими молодими і впевненими людьми!», – Катерина Рибалочка (Миколаїв).

Наостанок, дякуємо рестораціям «Сецесія» та «Час поїсти» та столовій ЧНУ ім. Юрія Федьковича за гостинний прийом.

Організаторам ТК в Чернівцях так сподобався драйв організації проекту, що вже скоро – 7-9 березня – очікуйте веснятий заїзд. Гостинно запрошуємо:)

Оксана Передерчук

Залишити відповідь