У Кіровограді фінішувала перша Школа лідерства

Share

Цими вихідними, 10-11 травня, більше 30 кіровоградців завершили навчання в першій Школі лідерства.

25ce6R1jhHsПовідомлення про відкриття такої Школи викликало чималий ажіотаж у молодих активістів. Подібних заходів у Кіровограді ще не проводилося.

– У першу чергу, цікаво, оскільки це незвичний проект саме для міста Кіровограда. По-друге, впевнена, що буде корисним для мене, як для людини, яка працює в галузі культури і освіти. І, звичайно, саморозвиток та спілкування з новими талановитими людьми. Також це гарна можливість розширити власні знання з різних напрямків та застосовувати раніше набуті. Буде неправильно промовчати про те, що дуже цікаво, хто ж буде проводити тренінги, – висловила свої очікування від Школи лідерства Вікторія Нетребенко.

За два дні кіровоградці об’єдналися у сім’ю активних і позитивних. Учасники Школи отримали нові знання та поділилися власним досвідом з тем «Вступ до громадської активності», «Проектний менеджмент», «Лідерство», «Робота зі ЗМІ», «Доступ до публічної інформації». Майже для всіх новим було поняття «фандрайзинг», але вже після тренінгу кожен з учасників навчився фандрайзити навіть квиток на піратський корабель у самого капітана.

Тренери (Василь Кулевчук, Євген Бондаренко, Богдан Кохан, Світлана Гаращенко, Михайло Каменєв та Анна Промишлєннікова) змогли створити позитивний настрій у кожного з учасників і залучити до активного процесу.ZBLcWs-VSX4

Під час «мозкового штурму» на занятті з проектного менеджменту вдалося виявити кілька стрижневих проблем, які турбують кіровоградців. Учасники дійшли висновку, що у Кіровограді не досить розвинений туризм, культурна лінія, не влаштовує екологічний стан міста, недостатньо живого спілкування та ввічливості. Підняли питання і безкоштовної другої освіти в Україні. Найголовніше – команди знайшли цілком реальні шляхи вирішення цих проблем.

Наразі триває реалізація ідеї створення Кіровоградського осередку ФРІ.

 

Олена Сидорова

Залишити відповідь