Зупини дерибан твоєї освіти!

Share

   Чи знаєте Ви, куди йдуть кошти, які сплачують студенти-бюджетники, хто платить стипендії або звідки беруться гроші на зарплати викладачам?
Вузи в нашій «демократичній» державі частенько приховують інформацію щодо кількості коштів, які вони отримують від Міністерства освіти та науки України. Наприклад, бюджет міста легко можна знайти на офіційному сайті, а спробуйте відшукати бюджет власного вузу! Можливо вишам є що приховувати?

А чи знали Ви, що сума бюджетів ВНЗ може перевищувати бюджет міста  в якому вони знаходяться? Здивовані?! Не так давно ми самостійно вирішили це перевірити – і були вражені восьмизначними числами на рахунках Вузів. Також, ми дізнались що гроші, які виділяють МОНом на навчання одного студента з однаковою спеціальністю та однаковим рівнем акредитації у різних Вузах – різний.
В державі майже повністю відсутній громадський контроль за використанням коштів. Крім того, витрати у певних випадках мають ірраціональний та корупційний характер. Наприклад, іноді, за ті гроші, які пускають на ремонт одного поверху можна збудувати цілий корпус. Або, гроші виділили на новенькі ноутбуки, а студенти їх і близько в очі не бачили. Ми пропонуємо Вам перевірити, чи все гаразд з бюджетом Вашого Вузу та, в разі чого, завадити непрозорому використанню коштів в рамках нового проекту – «Моніторинг бюджетів ВНЗ».
З Вашою допомогою ми хочемо створимо окрему базу інформації щодо бюджету кожного окремого вузу, яка стане ласою стравою для журналістів та «гранатою» в руках кожного студента.  Ми допоможемо кожному з Вас пройти цей цікавий та корисний шлях отримання та обробки інформації. Зокрема, ми будемо: вчитись писати запити, оскаржувати в суді рішення щодо ненадання інформації, отримувати інсайдерську інформацію, щодо осіб причетних до злочинних зловживань та багато іншого. Дана ініціатива існує виключно на ентузіазмі її координаторів, не фінансується ані з іноземних, ані з державних фондів. Давайте наведемо лад в своїй країні.

Долучайтесь!  http://goo.gl/Wglzi7

Залишити відповідь