Представниця ФРІ Ганна Рожкова виступила на парламентських слуханнях

Share

20 листопада відбулися парламентські слухання на тему “Участь молоді в суспільному житті. Економічна активність”. На них підіймалися питання безробіття молоді, освіти, офіційного працевлаштування, охорони здоров’я та інші.

На парламентських слуханнях була присутня представниця Фундації регіональних ініціатив Ганна Рожкова, яка є головою Київського осередку.

На слуханнях їй випала честь виступити на трибуні. У своїй промові Ганна говорила про обов’язкову військову службу. За її словами, у 2014 році очікується, що до внутрішніх військ буде призвано біля 5 тисяч хлопців. Це означає, що протягом 9 місяців держава буде втрачати кошти на утримання солдатів та позбавиться на цей час 5 тисяч молодих працівників. Тому від імені організації вона запропонувала внести зміни до Закону України  “Про військовий обов’язок та військову службу” для того, щоб скасувати обов’язковий призив на військову службу в армію та у внутрішні війська України.

Окрім того, Ганна говорила й про Закон України “Про волонтерську діяльність”, який ускладнив роботу волонтерьских організацій. Вона запропонувала провести громадське обговрення цього закону та розробити зміни та доповнення до нього.

Також Ганна Рожкова озвучила ідею утворити громадську експертну раду з молодіжних питань, тому що громадські слухання є неоперативними для вирішення важлиивих питань.

За словами головуючого, всі пропозиції, які були внесені під час слухань, будуть розглянуті Верховною Радою. Будемо слідкувати, чи вирішаться проблеми, окреслені фрішницею Ганною Рожковою.

 Відео запис виступу:

Витяг тексту стенограми тут: show

Залишити відповідь