У Києві відбулася школа студентського самоврядування

Share

У Києві 26-27 жовтня пройшла школа студентського самоврядування «School of student’s self-goverment», у якій взяли участь студенти вищих навчальних закладів Києва.

Школа проходила у приміщенні арт-центру «Я Гретера», де вмістились студенти Київського політехнічного інституту, Національного авіаційного університету, Києво-Могилянської академії, Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка, Київського національного торгово-економічного університету, Академії муніципального управління, Академії адвокатури України.

До школи навіть завітали учасниця із іншого регіону, а саме із Чернівецього національного університету ім. Ю.Федьковича, чим дуже потішили організаторів.

У програмі школи студенти ознайомились із

–  європейським баченням студентського самоврядування;

–  законодавчою базою органів ОСС;

– як створити та розвинути команду;
– які є методи мотивації в студентському самоврядуванні та в команді;
– як стати лідером в студентському самоврядуванні;
– як залучити студентів до органів студентського самоврядування;
– як створити свій власний проект;
– які є методи висвітлення діяльності ОСС у ЗМІ;
– яка законодавча база функціонування студентського самоврядування;
– які є напрямки роботи ОСС. Міжнародний досвід;
– побачили у студентській раді малу модель відстоювання прав у державі;

– познайомились із молодіжними лідерами, громадськими діячами та політологами.

Також учасникам презентували програму школи інжинірингу від інституту демократії та розвитку «Polita».

«Я дуже рада, що ця школа відбулась. Особливо мене тішить, що в студентському середовищі є молоді активісти, яким небайдужий як власний розвиток, так і розвиток студентського самоврядування. Для мене ця школа, це більш ніж просто проект – це можливість поділитись тими знаннями, методами, досвідом, які мені в свій час були необхідні, коли я тільки почала займатись студентського радою та громадською діяльністю. У кожному університеті є молода активна людина, яка бажає втілити свої мрії про краще майбутнє в життя. Не кожному активісту це вдається. Мені необхідно підтримувати цих людей, надавати їм знання і можливості розвиватись і розвивати нашу молодь. Адже завтрашній день – це результат праці молодих кадрів. »

Студентський мер м. Києва, організатор
Прохорова Марія

«Для мене було вкрай вжаливим, аби студенти на цій школі зрозуміли, що студентське самоврядування – це не тільки концерти і дискотеки – а й можливість відстоювати права. Ми маємо пам”ятати, що студенти завжди були рушійною силою усіх найважливіших процесів у державі, що ми не можемо бути пасивними спостерігачами знищення освіти Мінісерством освіти і науки, повинні активно відстоювати права і не боятись голосно, на всю державу, заявляти свою позицію.»

Голова київського осередку Фундації регіональних ініціатив, організатор

Ганна Рожкова

«Освітні проекти у сфері студентського самоврядування важливі, як для активістів, так і для студентів вцілому. Адже студенти сьогодні, на жаль, не мають достатньо інформації про можливості органів студентського самоврядування, зокрема у сфері захисту прав студентів. Тож, активна участь студентів в освітніх проектах є корисною, як для особистісного так і для організаційного розвитку органів студентського самоврядування.»
Голова української асоціації студентського самоврядування, організатор
Щепетильникова Єлизавета

Учасники впродовж всього дня слухали лекції від спікерів. Запрошені гості школи «School of student’s self-goverment» активно ділились досвідом своєї роботи в студентському самоврядуванні, громадській та політичній діяльності. 

Деяких спікерів, учасники не хотіли відпускати, і спілкувались із гостями до останньої секунди, навіть під час кава-брейку, який забезпечило арт-кафе «Я Гретера».
В затишній обстановці арт-кафе, за запашною кавою з печивом так і завершилась школа студентського самоврядування «School of student’s self-goverment».


Залишити відповідь