Львів знову бомбардували літературою!

Share

30 липня у Львові молодіжна громадська організація «Фундація регіональних ініціатив» (ФРІ) провела вже третє Літературне бомбардування – захід з «живого буккросінгу», коли кожен присутній може презентувати свою улюблену книгу та обміняти її на іншу. При цьому Літературне бомбардування передбачає, що книжка мусить повернутись до власника.

Темою цієї зустрічі стала «Жінки в літературі».  Учасники ділились творами українських та зарубіжних письменниць: Ліни Костенко, Оксани Забужко, Надійки Гербіш, Дзвінки Матіяш, Маргарет Мітчелл та інших. Протягом вечора також спонтанно відбувались і презентації власних поетичних збірок учасниць. Організатори не забували про освітню мету заходу і влаштували конкурси на знання літератури – треба було згадати книгу за цитатою та впізнати в обличчя всесвітньо відомих письменників.

Львівська письменницяСпеціальною гостею стала львівська письменниця Дара Корній – лауреат премії «Коронація слова», авторка таких книжок, як «Гонихмарник», «Тому, що ти є», «Зворотній бік світла». Пані Дара залюбки взяла участь в обміні книжками, а також поспілкувалась з учасниками про власну творчість та поділилась новинами щодо нових романів.

Як вдало висловилась одна з учасниць: «Читанням треба насолоджуватись так само, як питтям вина чи кави». А подібні події дозволяють якнайкраще отримати можливість взяти до рук нову для себе книжку. Тож Львівська ФРІ проводитиме свої літературні бомбардування і надалі.

Для довідки: ФРІ – всеукраїнська молодіжна громадська організація, яка займається підтримкою молодіжного руху  та підготовкою молодих лідерів. Працює з метою зміцнення молодіжного руху, навчання і забезпечення активних учасників об’єднань молоді, розвитку студентських та загалом молодіжних ініціатив. Осередки ФРІ діють по всій Україні та проводять різноманітні освітні, соціальні, культурні та громадські заходи.

Львівська ФРІ у соціальних мережах Вконтакте та Facebook

Текст: Ольга Перехрест

Фото: Ярема Голіней та Ярина Горинь

 

 

Залишити відповідь