Навчання на хвилі мрій

Share

d0b2d181d0b5«Зазирни в майбутнє – це твої мрії» – саме під таким гаслом пройшов другий семінар Вищої політичної школи в Криму, реалізований Центром політичних студій та аналітики за підтримки Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина. Другий етап дуже відрізнявся від попереднього. Цього разу групи були «зміксовані», але це додало ще більшого колориту. Протягом шести днів на південному узбережжі Криму близько шістдесяти представників з різних регіонів України, вчилися мріяти та конструювати Майбутнє.Здавалось би, тема не дуже серйозна для проведення семінару. Проте, як виявилося, мріяти (особливо ВМІТИ МРІЯТИ!) дуже важливо для нашого з вами розвитку. На жаль, сьогодні багато хто займається бізнесом, а не мріями, ставлячи в пріоритети перше.

Учасникам допомагав сильний склад тренерів та експертів. Серед них: Сергій Дацюк, Вікторія Сюмар, Ніко Ланге, Віктор Таран. Вони постійно мотивували до пошуку, відчуття та бачення нових вимірів, фантазій, прагнень, мотивацій та горизонтів майбутнього. Інтерактивні лекції, робота в групах та, як завжди, останнє завдання «Світ майбутнього» в різних вимірах: культура, інформаційний світ, політика, економіка. Учасникам довелося помріяти про світ без держав, майбутній розвиток країн, людства та світу.

Для мене, другий етап ВПШ 2011 допоміг відірватись від прагматичного та раціонального планування на сьогодні-завтра та вивільнив фантазії, мрії нашого бачення майбутнього, де люди будуть обмінюватися не товарами, а емоціями, де рівень свідомості людей досягне такого рівня, що потреба в державному регулюванні просто відпаде. Ми самі творимо своє майбутнє, а досягати цілей нас спонукають мрії. В цьому й важливість останніх.

Залишити відповідь