Сергій Жадан підтримав всеукраїнський студентський бунт проти деградації освіти!

Share
Сергій Жадан
Сергій Жадан

Всеукраїнську акцію солідарності студентів, викладачів і школярів проти деградації освіти, що одночасно прокотилась двадцятьма містами України, підтримав письменник Сергій Жадан!

Нижче читайте текст його листа-заклику до українського студента!

“Їм не йдеться про жодну вищу освіту, їм не йдеться про освіту взагалі. Їх не цікавлять жодні реформи та нововведення. Їм ідеться виключно про можливість качати з тебе бабло. Незалежно від того, де ти навчаєшся і чим плануєш займатись. Незалежно від того, за кого ти голосуєш і чи голосуєш ти взагалі. Незалежно від того, якою мовою ти говориш і в якому регіону живеш. Вони звикли тебе використовувати й робитимуть це доти, доки ти будеш дозволяти їм це робити, доки ти не почнеш виходити на вулиці й відстоювати свої права.

Вони будуть тиснути на викладачів і переконувати студентів у недоцільності будь-яких протестів, вони будуть вдаватися до шантажу та обіцянок, вони спробують знову всіх кинути, витиснувши для себе максимум дивідендів. Вони говоритимуть, що всі закиди на їхню адресу не мають підстав, що всі мітинги проплачені й замовлені, що вони діють виключно в твоїх інтересах, і тому, заважаючи їм, ти шкодиш самому собі. Вони звикли заливати подібним лайном телеефіри та сторінки преси, вони звикли ігнорувати всі аргументи й претензії, вони звикли тебе не помічати. Але вони не звикли до організованого та тривалого опору, вони не звикли до нашої солідарності та взаємопідтримки, до того, що ми здатні організовуватись і захищатись. Тому потрібно, аби вони почали до цього звикати. Аби вони зрозуміли, що студенти мають свої права і мають достатньо сил та бажання ці права захищати, що викладачі не є мовчазними виконавцями їхньої законодавчої маячні, а вища освіта не є приватною власністю міністра. Вони забувають, що їм давно ніхто не вірить. Спробуй сьогодні їм про це нагадати.”

Сергій Жадан

Залишити відповідь