Табачник провокує студентів до масових акцій протесту

Share
"сюрпризи" від Табачника
"сюрпризи" від Табачника

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України (МОНМС) продовжує відстоювати узаконення безконтрольного і необмеженого збільшення плати за навчання студентів-контрактників. Про це заявляє член експертної робочої групи МОНМС з доопрацювання міністерського варіанту проекту Закону “Про вищу освіту”, заступник Голови ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) Антон Делікатний.

“Остання редакція міністерського проекту, в обхід 22 та 53 статті Конституції, пропонує скасувати гарантію чинного Закону про те, що протягом усього строку навчання встановлений у договорі розмір плати навчання має бути незмінним,” – запевнює Антон Делікатний. – “Досі ця гарантія неодноразово дозволяла студентам-контрактникам вигравати у суперечках з ректоратами, якщо ті намагались невиправдано збільшувати ціну за навчання.”

“Оскільки перемовини з владою заходять у глухий кут, студентству України варто готуватися до масових акцій протесту,” – стверджує Голова Ради Старійшин ФРІ Михайло Лебедь.

Аналіз небезпек міністерського проекту Закону “Про вищу освіту” можна завантажити тут – https://fri.com.ua/?p=8383

Відеоілюстрація: http://youtu.be/y2t5uo1Vwpc

Нагадуємо, що міністерський проект є “братом-близнюком” нещодавно відкликаного через студентські протести законопроекту N7486-1. 31 січня у Києві, Донецьку, Житомирі, Хмельницькому, Харкові, Запоріжжі та Одесі студентські та молодіжні організації влаштували акції протесту проти ухвалення законопроекту N7486-1 “Про вищу освіту”. А 28 лютого у Києві, Харкові, Львові, Донецьку, Житомирі, Івано-Франківську, Миколаєві, Хмельницькому, Рівне та Сімферополі студентство вже протестувало проти усіх законопроектів “Про вищу освіту”, які містили норми, що дискримінують молодь. І 10 березня молодь отримала результат: законопроект N7486-1 був відкликаний його авторами – сімома народними депутатами з головою найбільшої парламентської фракції на чолі.

За додатковою інформацією звертайтесь за тел.: +30681217741 (Михайло Лебедь), +380956051563, +380638273837 (Антон Делікатний)

Залишити відповідь