Прес-конференція “Міносвіти дурить студентів? Небезпеки міністерського проекту Закону “Про вищу освіту”

Share

У четвер, 17 березня, о 14:00 в Центрі візуальної культури НаУКМА (вул. Сковороди, 2, Староакадемічний корпус, 1-й пов.) розпочнеться прес-конференція співорганізаторів студентських протестів щодо останньої редакції проекту Закону “Про вищу освіту” Міністерства освіти і науки, молоді та спорту (МОНМС).

Попри те, що робота експертної робочої групи МОНМС з доопрацювання міністерського проекту Закону “Про вищу освіту” ще не завершена, Міністр Дмитро Табачник вже майже прямо заявляє про підтримку узаконення безконтрольного збільшення плати за навчання студентів-контрактників – http://svidomo.org/defend_article/2434. Це змушує студентські та молодіжні організації знову зосередити увагу ЗМІ та громадськості на проблемах “освітніх реформ”.

Нагадуємо, що 31 січня у Києві, Донецьку, Житомирі, Хмельницькому, Харкові, Запоріжжі та Одесі студентські та молодіжні організації влаштували акції протесту проти ухвалення одного з законопроектів “Про вищу освіту”. А 28 лютого молодь протестувала проти законопроектів “Про вищу освіту” у Києві, Харкові, Львові, Донецьку, Житомирі, Івано-Франківську, Миколаєві, Хмельницькому, Рівне та Сімферополі.

Організатори прес-конференції: Незалежна студентська профспілка “Пряма дія”, Громадянський рух “Відсіч”, Всеукраїнська молодіжна організація “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ), Студентська колегія НаУКМА.

За додатковою інформацією звертайтесь за тел.: +380681217741 (Михайло)

Аналіз небезпек міністерського проекту Закону “Про вищу освіту” можна завантажити тут –  https://fri.com.ua/?p=8383

Залишити відповідь