Презентація музичного проекту “2:00”, Валентин Кузан, Дмитро Павлов

Share

9 лютого 2011 року в приміщенні Вінницького національного технічного університету відбулася презентація книги ужгородського поета Валентина Кузана «Щось», яка втілена в музичний проект під назвою «02:00», співавтором якого є людина, яка володіє 12 музичними інструментами – Дмитро Павлов.
Ми побачили та почули, як два талановитих українських митця поєднали в одному проекті поезію та музику.

«Цей проект є глибоко ліричним. Крім того, він містить всі емоції, які переживає людина за життя, за винятком, хіба що, агресії. Там є впевненість, кохання, закоханість, депресія, іронія, самоіронія, розпач, доброта, і, гадаю, доброти і любові в «Другій годині ночі» найбільше», — ділиться думками про проект його соавтор Валентин Кузан.

Організаторами заходу є Вінницька міська організація ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив». Проект відбувся за підтримки управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації та Вінницького національного технічного університету (Інститут екології та екологічної кібернетики).

Для довідки

Книга молодого професійного фотографа, поета й музиканта з обласного центру Закарпаття побачила світ у тернопільському видавництві «Крок» напередодні Нового року. У збірці природно злилися кілька стихій, в яких митець почувається доволі впевнено.

Валентин Кузан створив у своєму поетичному світі особливу атмосферу легкої гри зі стереотипами, словами, його поезія майже відчувається під пальцями, як потік води. Надзвичайно натуральне використання сучасної мови, доречне та невибагливе компонування тексту, витримка та впевненість є важливими ознаками стилю молодого поета.

Презентації книги заплановані в найбільших культурних центрах України й на Міжнародному літературному фестивалі у Львові у вересні 2011 року.

Співавтор проекту Дмитро Павлов організовує в Ужгороді наймасовіші музичні проекти. На його рахунку, зокрема, “PINK FLOYD TRIBUTE SHOW” — наймасовіший захід, який коли-небудь створювали ужгородські андеграундні музиканти. На літо 2011-го Дімою Павловим готується “SECRETS OF MUSIC WORLD”, у якому задіяно 18 музикантів і 4 актори, також проводяться зйомки однойменного короткометражного фільму за його режисурою. І музика, і слова (англійською) у “Секретному світі музики” написані ним же. Композитор є лауреатом багатьох фестивалів, зокрема “Червоної рути”.

Для окремих композицій проекту “02:00” музику створили спільно два митці. Проект одночасно схожий на виставу (настільки музика, емоції і текст там переплітаються) та на концерт, оскільки текст від музики практично неможливо відділити. Презентації книжки в такому форматі в Україні ще не було.

Прес-служба Вінницької ФРІ

Трилогия

Залишити відповідь