Каменєв: “Студентів обманюють можновладці”

Share

“Міністр освіти Дмитро ТАБАЧНИК правий – студентів обманюють щодо законопроекту “Про вищу освіту”. Обманюють можновладці, коли кажуть, що проект безпечний для молоді” – стверджує учасник акції протесту 31 січня проти законопроекту № 7486-1, заступник Голови Всеукраїнської молодіжної організації “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) Михайло КАМЕНЄВ.

За інформацією активіста, законопроект № 7486-1 може дозволити адміністраціям вищих навчальних закладів необмежено збільшувати розмір плати за навчання студентів-контрактників, бо “формулювання законопроекту загрожують збільшенням під час навчання плати з поправкою не лише на індекс інфляції, а й на нерегламентований ректорський “ікс”. Інші норми законопроекту, за його словами, прямо суперечать передвиборчим обіцянкам Президента України та Партії регіонів, а також не відповідають передвиборчим обіцянкам усіх інших політичних сил парламенту.

Нагадуємо, що в інтерв`ю кореспонденту УНІАН Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро ТАБАЧНИК нещодавно заявив, що організатори акції протесту проти ухвалення законопроекту “Про вищу освіту” обманюють студентів і мають нести відповідальність. На питання про ставлення до акцій протесту 31 січня Д.ТАБАЧНИК відповів: “Якщо з 900 вишів протестують студенти лише одного, то для мене це все зрозуміло, це ілюстрація казки про танцюриста, якому три роки заважав ВАКАРЧУК, а зараз заважає ТАБАЧНИК. Якщо говорити вже зовсім відверто, то причину потрібно шукати в самих собі. А якщо молодь обманюють, накручують і розповідають байки, то за це мають нести відповідальність ті, хто обманює.”

“Припущення Дмитра ТАБАЧНИКА про те, ніби протестували студенти лише одного вишу, – доволі кумедне. Бо 31 січня протестували не лише студенти столичних вишів, але й студенти Донецька, Житомира, Хмельницького, Харкова, Запоріжжя та Одеси,” – коментує слова Міністра Михайло КАМЕНЄВ, а також наголошує, що акції були лише попереджувальними: “Якщо влада і надалі ігноруватиме вимоги молоді – чекайте на набагато масовіші протести. Бо більшість студентів повернулись з канікул, і ще не чули про кабальні норми законопроекту.”

Докладний аналіз небезпек законопроекту № 7486-1 можна завантажити тут – https://fri.com.ua/?p=7052

Як повідомлялося, 31 січня у Києві, Донецьку, Житомирі, Хмельницькому, Харкові, Запоріжжі та Одесі студенти провели акції протесту проти ухвалення законопроекту “Про вищу освіту”. Організаторами київської акції протесту були Незалежна студентська профспілка “Пряма дія”, Громадянський рух “Відсіч”, Всеукраїнська молодіжна організація “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ), Спудейське братство НаУКМА, Студентська колегія НаУКМА, Центр візуальної культури. Організаторами акцій у інших містах виступили, окрім осередків деяких з перелічених, і інші студентські та молодіжні організації.

Залишити відповідь