Звернення ФРІ щодо законопроекту “Про вищу освіту” № 7486-1

Share

ФРІГолові Верховної Ради
Литвину В.М.
Першому заступнику Голови Верховної Ради
Мартинюку А.І.
Заступнику Голови Верховної Ради
Томенку М.В.
Головам депутатських фракцій
Єфремову О.С.
Кириленку І.Г.
Мартиненку М.В.
Симоненку П.М.
Шарову І.Ф.
Депутатам-учасникам Погоджувальної ради депутатських фракцій


Шановні!

Вимагаємо від Погоджувальної ради депутатських фракцій Верховної Ради не включати законопроект № 7486-1 у розклад пленарних засідань парламенту доти, доки не будуть проведені перемовини влади зі студентськими та молодіжними організаціями України у форматі парламентських слухань. Вимагаємо від депутатів Верховної Ради відтермінувати розгляд законопроекту № 7486-1 у сесійній залі, та проведсти парламентські слухання щодо законопроекту № 7486-1 за обов’язкової участі студентських та молодіжних організацій України.
Вкотре наголошуємо, що законопроект № 7486-1 дозволить адміністраціям вищих навчальних закладів необмежено збільшувати розмір плати за навчання студентів-контрактників, бо формулювання законопроекту загрожують збільшенням під час навчання плати з поправкою не лише на індекс інфляції, а й на нерегламентований ректорський “ікс”. Інші норми законопроекту прямо суперечать передвиборчим обіцянкам Президента України та Партії регіонів, а також не відповідають передвиборчим обіцянкам усіх інших політичних сил парламенту.
Зазначені “реформи” сьогодні дуже турбують cтудентів-протестувальників з Києва, Донецька, Житомира, Хмельницького, Харкова, Запоріжжя, Одеси та Сімферополя.

З надією на Ваше розуміння небезпеки більш масових протестів,

31.01.2011

За дорученням Голови
Всеукраїнської молодіжної громадської організації
«Фундація Регіональних Ініціатив» (ФРІ)

Голова Київського осередку ФРІ

Катерина Дідик

Залишити відповідь