«Між теорією та практикою» – тренінг для майбутніх журналістів від Харківської ФРІ

Share

23-24 вересня у Харківському національному університеті Харківська «Фундація Регіональних Ініціатив» провела тренінг «Між теорією та практикою» для студентів-журналістів. Найбільшу увагу приділили PR, інтернет-комунікаціям через соціальні медіа, можливостям для навчання закордоном, юридичним аспектам доступу до інформації, а також можливостям, які надає робота в громадських організаціях молодим журналістам.

До програми навчань було включено як базові знання, так і найновіші технології та можливості.Тренерами були активісти громадської діяльності, які отримували свій досвід та базу знань через тренінги, спілкування, подорожі та молодіжні проекти. Серед них Ірина Шрамко, Оксана Нестеренко, Дар’я Каленюк та Євген Демченко.

Навчання – це багатогранний творчий процес засвоєння нового матеріалу, який учасники отримали не від нудних лекцій чи споглядання на годинник в очікуванні дзвоника, а від безпосередньої участі у процесі тренінгового заняття. Як показала практика, не всі присутні знали про найпоширеніші соціальні мережі чи про можливість отримувати доступ до інформації завдяки запитам, які журналісти використовують майже щоденно у своїй роботі.

Тому, можна підсумувати, щоб стати високоякісним спеціалістом у сфері журналістики потрібно мати бажання і можливість щоденного навчання, вміння займатися самопіаром, брати участь у різноманітних тренінгах та проводити акції самим. А головне, вміти ставити цілі та досягати їх, щоб після закінчення ВНЗ не залишитися просто з дипломом у руках, а бути освіченим спеціалістом, котрий користуватиметься попитом на ринку праці.

Одним із вартісних моментів, які винесли студенти після навчання стали контакти та плідне спілкування один з одним. Також вони отримали шанс по-новому розставити життєві пріоритети та оцінити попередню та подальшу діяльність.

Анна Власенко

Залишити відповідь