Польські шотландці та львівські байкери на площі Рівного

Share

В рамках благодійного тижня акції “Почуйте всі!” з 14 до 20 квітня 2008 р. яскраві дійства відбулися й у Рівному. Іноземні гості, незвична музика та гуркіт моторів. Чоловіки у спідницях з волинкою чи барабаном у руках або ж у шкірянці й верхи на “важкому” мотоциклі. І все це на центральному майдані Рівного. Саме так 18 квітня 2008 р. організатори благодійної акції “Почуйте всі!” привертали увагу рівнян до збору коштів на закупівлю медичного обладнання.
Незвична для рівненських вух музика залунала поблизу Молодіжного центру. А за мить з-за рогу будинку вийшла колона музикантів у національному шотландському вбранні, яка виконувала традиційні для країни чоловіків у спідницях мелодії. Таким маршем колона пройшла аж до майдану Незалежності.
—Ми були приємно вражені гостинністю українців, — зазначив учасник оркестру “Czesctochowa Pipes & Drums” Том Юйма. — Спершу не думали, що нам дозволять вільно пройти проїжджою частиною, але водії дуже тактовно нас пропускали.
Чітким строєм шотландський оркестр пройшов на майдан, а вже там розійшовся на повну силу. Кожна композиція зачаровувала не лише незвичною мелодією, а й дивовижним шоу. До речі, у їхньому вбранні збережені всі вимоги до національного костюму Шотландії. І дівчата, й хлопці, окрім специфічного взуття, гольфів та мундирів, були одягнені у кілти.
—Ми приїхали підтримати благодійність в Україні з польського міста Честохова, — зазначив Том Юйма. — Така ж акція проходить у Польщі, щоправда, здебільшого у січні. На цьогорічному дійстві був присутній представник благодійної компанії зі Львова, який і запросив нас приїхати.
Незабаром звуки волинки заглушив гуркіт моторів — на майдан виїхали кілька кремезних чоловіків у шкірянках і теж на немаленьких мотоциклах. Так до акції долучилися байкери, які об’єднали цю подію з Першим Міжнародним пробігом байкерів “Серце до Серця”. Кілька чоловіків в однакових куртках з написом “Lions MC Ukraine” приїхали у Рівне зі Львова.
—Ми вже другий рік поспіль долучаємося до подібних благодійних акцій, — ділиться президент Львівського мотоклубу “Lions MC Ukraine” Олег Дударєв. — А цього року вирішили залучити ще й друзів з усієї Західної Європи. Це десь 50 мотоциклів.
Рівняни спершу боязко поглядали на кремезних львів’ян, але врешті підходили й не просто з цікавістю розглядали великі мотоцикли, а й фотографувалися разом з “левами”.
Врешті, польські шотландці та львівські байкери, до яких приєдналися й рівненські колеги, вирушили в Житомир.

Благодійна акція \”Почуйте всі!\” у Рівному

Залишити відповідь