Звіт ФРІ Сєвєродонецьк за 2019 рік

Share

2019 для ФРІ Сєвєродонецьк був насичений як локальними, так і всеукраїнськими проєктами та викликами. Головною перемогою минулого року стала успішна робота для покращення Сєвєродонецька, не зважаючи на те, що наша команда проживає у 5 різних містах, 2 селищах міського типу та 1 військовій частині. 

Цей рік відзначився 12-ма фрішними проєктами, які відвідали близько 500 мешканців та мешканок міста. Ці результати є підтвердженням напівжартівливої, але дуже правдивої тези: ФРІ Сєвєродонецьк — це не місце, а ідея, яка запалила нас колись і розповсюджується надалі вже майже 5 років.

У своїй діяльності ми зосередилися на трьох основних напрямках. Культурний відзначився п’ятьма Вечорами поезії та мистецькою акцією “Мандрівні поети на стільцях” — заходами, що, безсумнівно, створили нову літературну спільноту у Сєвєродонецьку та популяризували твори українських авторів. 

У полі неформальної освіти цього року осередок найбільше пишається участю у всеукраїнському уроці з медіаграмотності та критичного мислення “Не віррр — перевіррр!”. Також в якості експертів ми долучилися до Фестивалю думок на локації “Гендерні стереотипи: міф чи реальність?”. Попереду — повне перезавантаження та нові яскраві освітні плани. 

Найбільш активно проявилася громадянська складова: у 2019 ми були організаторами чи долучилися як учасники/ці до багатьох мирних зібрань: Ланцюг єдності (до Дня Соборності України), “Хто замовив Катю Гандзюк?”, “Я не хочу бути наступним!”, Всеукраїнський марш за права тварин. Сєвєродонецькі фрішники та фрішниці також брали участь у правозахисних акціях у Києві, Одесі, Харкові та Львові, бо для нас є важливим висловлювати свою думку та відкрито говорити про порушення прав людини.

ФРІ Сєвєродонецьк є кузнею кадрів національного керівництва організації. Цього року фрішники та фрішниці довірили нам посади Голови ФРІ, Голови Ради Старійшин, Голови Сенату, Голови та членкинь Контрольно-ревізійної комісії. Це не лише велика честь, але й велика відповідальність — і віримо, що ми сповна з нею впоралися: створюючи комунікацію між осередками, розробляючи стратегічні документи, розв’язуючи конфлікти, наближаючи важливі партнерства та розвиваючи організацію, яку ми любимо. 

Крім всього, ми долучалися до команд ФРІ-таборів — як спікер(к)и, медійниці/ки, ейчар(к)и, фандрейзер(к)и, інтендант(к)и і навіть координатор(к)и. Також ми ділилися досвідом і на інших всеукраїнських заходах — Форумі осередків, з’їздах служб, Першому національному молодіжному форумі тощо.

Більше про життя ФРІ минулого року (та нашу роль у цьому житті) знаходьте у публічному звіті 2019. Він дуже гарний :)

Це був непростий рік, але, об’єднані цінностями та справжньою дружбою, ми змогли впоратися з усім, що чекало нас на шляху. Дякуємо всім, хто був з нами та підтримував. Сподіваємось на нові зустрічі наступного року!