Заява з приводу нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк у Херсоні

Share

ФРІ приєднується до заяви з приводу нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк:

Голові Національної поліції України 

Генеральному прокурору України

 За повідомленням засобів масової інформації сьогодні, 31 липня у Херсоні було здійснено напад на громадську діячку та в.о. керуючого справами мерії Катерину Гандзюк. Напад скоєно невідомою особою із застосуванням кислоти.

Катерина Гандзюк відома своєю проукраїнською позицією, а також критикою на адресу органів влади, зокрема управління Нацполіції Херсонщини.

Звертаємо увагу, що це не перший напад на громадських активістів в місті Херсон. Так, 18 червня в Херсоні двоє невідомих осіб вчинили напад на журналіста-розслідувача Сергія Нікітенка, який залишається нерозкритим. У своїх розслідуваннях він неодноразово писав про справи херсонської обласної влади, силових структур, багатьох підприємств, є послідовним опонентом проросійських сил. Є чи не єдиним журналістом у Херсоні, який досліджує держзакупівлі.

Дані події є свідченням атмосфери повної безкарності переслідування громадських активістів в місті Херсон.

З огляду на зазначене, коаліція громадських організацій “Ні – поліцейській державі!”,  вимагає:

  • від Голови Національної поліції України – швидкого та ефективного розслідування скоєних нападів та публічного звіту про його результати.
  • від Генерального прокурора України– забезпечити швидке повне та неупереджене розслідування проваджень стосовно нападів на громадських активістів в місті Херсон.

Коаліція громадських організацій “Ні – поліцейській державі!”

Оскільки останнього часу збільшилася кількість нападів на громадських активістів, була проведена акція  з вимогою проведення ефективного розслідування, покарання винних та забезпечення захисту активістам.

ВИМАГАЄМО ПОКАРАТИ ЗЛО!