Заява ВМГО “ФРІ” про ​підтримку KyivPride|Офіційне рішення

Share

ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» («ФРІ») – центр підтримки молодіжного руху та підготовки молодіжних лідерів в Україні, що діє з метою зміцнення молодіжного руху, навчання і забезпечення активних учасників об’єднань молоді, розвитку студентських, правозахисних та загалом молодіжних ініціатив.

ВМГО «ФРІ» визнає та захищає рівні права усіх людей, незалежно від віку, статі, політичних, релігійних чи інших переконань, кольору шкіри,раси, генетичних характеристик, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності, роду і характеру занять, інвалідності, обмеженої працездатності, етнічного та соціального походження, громадянства, сімейного та майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак.

Наша організація відзначає важливість забезпечення прав і свобод всіх людей без дискримінації та захищає свободу мирних зібрань, свободу самовираження, свободу слова та переконань, що належать до основоположних свобод людини.

ВМГО «ФРІ» підтримує проведення 8 червня — 17 червня 2018 року «КиївПрайд2018» під гаслом «Видимість» та Маршу Рівності як заключної події «КиївПрайд2018».

Для цього ми, ВМГО «ФРІ»:
1. Вважаємо правомірним повідомляти про те, що цьогорічний КиївПрайд відбувається за нашої підтримки.

2. Надаємо право використовувати наші найменування (назву) та символіку на інтернет- ресурсах та у презентаційних матеріалах КиївПрайд2018, зокрема на
сайті http://kyivpride.org/, на флаєрах, у прес-релізах тощо.

3. Можемо надати пряму мову нашого керівництва про підтримку КиївПрайд.

4. Готові розмістити на наших інтернет-ресурсах (сайті, сторінках у соціальних мережах) наданий оргкомітетом КиївПрайд2018 знак солідарності з ЛГБТІ-спільнотою та інші медіа ресурси у підтримку КиївПрайду.

5. Готові надавати медіа підтримку та іншу допомогу, про яку буде досягнута взаємна згода із Організаційним комітетом КиївПрайд2018.

ВМГО “ФРІ” повністю підтримує вислів Організаційного комітету КиївПрайду, що “КиївПрайд – це про присутність та видимість в суспільному просторі, який однаково належить усім нам, і ніким не може бути монополізований.”

ВМГО “ФРІ” підкреслює, що напади на ґрунті ненависті до ЛГБТ+ людей є неприйнятними та не повинні мати місце в демократичній і толерантній державі. Ми закликаємо правоохоронні органи забезпечити мирне і безпечне проведення у червні KyivPride

Посилання на офіційне рішення Ради Старійшин ВМГО “ФРІ”