мандрівні поети у дніпрі

Мандрівні поети на стільцях у Дніпрі: зручно сцену носити з собою

Share

Хочу бути двірником із помелом, але я простий космонавт, – ось з такого постмодернізму почалася подорож містом Дніпро для Мандрівних поетів.

.

Читання віршів на стільці Дніпровська ФРІ провела двічі за жовтень – 8-го та 29-го. Цікавий формат виступу узято у Київського осередку, але започаткувався він у Харкові. То ж поети дійсно стали мандрівними.

DSC07755

Дві зустрічі мандрівних поетів це:

  • близько 50 віршів та 10 пісень;
  • більш ніж 30 поетів та слухачів;
  • 5 локацій.

.

Вірші декламували різноманітні. Власними не обмежились — можна було почути міцне слово Маяковського, драматичні оповіді Гумільова та філософські строки Вознесенського. Зачіпали творчість сучасників – Олексія Ніконова та Гліба Самойлова.  Співали пісні гурту Nirvana.

23140443_1523048254437744_1903824008_n

Для читання віршів обирали привабливі міські пейзажі та культурні простіри: площі біля театрів, Європейську площу, Парк Глоби, Січеславську набережну. Поети кажуть, що носити сцену із собою зручно.

DSC07767

Координаторки проекту Тетяна Горчакова та Ксенія Кот. Залюбки поділяться особливостями проектування цього івенту.

– Ці зустрічі поетів – це культурні проекти, які доказують, що серед дніпровської молоді є талановиті поети, які йдуть у ногу із часом і готові до експериментів, – розповідає Тетяна.

– Проект цікавий для дніпрян. У цьому ми переконалися, побачивши, як із кожною локацією до нас приєднуються нові люди, – каже Ксенія. – Але поки ми не плануємо проводити цей захід через банальну причину – стало холодно і мало людей готові дві години провести на вулиці.

.