Долучайся до марафону української мови!

Share

Шановне панство, камрати, хлопчаки та дівулі!

Хоча лютий змушує нас виживати серед суцільної холодриги, грипу та підступаючої до горла депресії в очікуванні Дня всіх закоханих, а після нього — приходу весни, цей суворий місяць красний ще одним чудесним святечком — Міжнародним днем рідної мови, який відзначають 21 лютого!

Тож ми, молодіжна громадська організація ФРІ Харків, покумекали і вирішили, що це є неабияким приводом розштурхати громаду міста і дати змогу кожному дізнатись про українську якомога більше і, хтозна, може покохати її усім своїм гарячим серцем!

Тож розминайте язики, щелепи та свої лінгвістичні звилини і нумо ставати до марафону української мови довжиною у 21 день! Такий собі тест на витримку для одного й експеримент для багатьох!

Як вийти на старт?

Зареєструватись (анкета на головній сторінці сайту) та обрати одну з двох бігових доріжок.

Перша доріжка — для справжніх сміливців і шибайголів: повне занурення в українську мову на три тижні, тобто тимчасова відмова у вживанні російської у всіх сферах життя. Ми вже таке проходили і тепер дуже хочеться про це розказати!

Якщо ти трішечки сором`язливий і звикаєш до всього поступово, тоді друга доріжка саме для тебе — це #лагідний #мовомарафон. У ньому ти отримуватимеш цікаві завдання, які допоможуть тобі поступово опанувати рідну мову, не шокуючи оточуючих різкими змінами.

Ми підготували цілий стос порад та корисної інформації для всіх мовомарафонців: як поліпшити мовлення, позбавитись русизмів та збагатити словниковий запас. Ти дізнаєшся такі тонкощі рідної мови, які здивують навіть твою улюблену вчительку української;)

Також будуть різноманітні оф-лайн завдання та заходи, де марафонці зануряться в українську з головою!

Організатори надсилатимуть цидулки (листи) із задачами та порадами кожні 2–3 дні.  Про виконання завдань розповідай у групі мовомарафону та ділись враженнями з друзями!

Атенцьйон! Завдання є обов’язковими для всіх, і якщо ти будеш виконувати їх постійно і навіть краще за інших, організатори потішать тебе подарунками від партнерів! Тобто найзавтятіших ми нагородимо, а тих, хто шахраюватиме — спіймаємо за дупу!:)

Додавай наш хештег до постів з гордощами й фіаско, думками, звітами з виконаних завдань,  ділись враженнями та питайся про наболіле в інших мовомарафонців!

…і головне питання:
Чи добіжиш ти разом з сотнею харків’ян до кінця мовомарафону?

Залишити відповідь