Новий сезон у Харківському КіноКлубі!

Share

IMG_5144Минулої неділі у Харкові стартував новий сезон Клубу Українського Кіно. Разом з глядачами організатори святкували Вітчизняного Кінематографу переглядом історично-драматичного фільму “Поводир”, який вийшов на екрани минулого року. Харків’ян, як завжди, чекали смаколики з чаєм та обговорення побаченого.

Сам фільм був обраний не випадково. Декілька аргументів зіграло на його користь:

1. Історія, що розказана у стрічці, відбувалася у Харкові. Так само і фільм був знятий переважно у Першій столиці. Там зіграло багато харківських акторів та відомих діячів, таких як письменник Сергій Жадан чи актор Едуард Безродний.

2. Фільм є одним з найновіших в українському кінопросторі і за рахунок того, що знятий якісно, має гарну основу та талановитих акторів, гідно представляє новий етап у розвитку кіномистецтва в Україні.

3. Фільм знятий на основі реальних подій – у Харкові у 30-х роках було і справді знищено кобзарів, але ніяких письмових згадок про те не залишилось. Дія відбувається у роки Голодомору.

На Клуб цього разу прийшло близько сотні людей. Деякі з них вже бачили “Поводиря”. Так один з глядачів, Дмитро, вже вчетверте дивився стрічку, але кожного разу він знаходив нові для себе деталі, чим потім охоче ділився на обговоренні. Приєднуючись до дискусії, інший глядач Валентин казав, що перед тим, як прийти на кінопоказ ставив собі запитання: “Що таке Українське Кіно?”, бо до цього ніколи не дивився його. Як раз щоб кожен, хто ставить собі подібні питання, знайшов відповідь, фрішники і проводять Клуб Українського Кіно.

Далі буде.

Група КіноКлубу: http://vk.com/kino_ukr_fri

Залишити відповідь