Законів не існує?! …

Share

26 квітня у Києві відбулася ФРІ-школа з прав людини. Учасники заходу спільно з організаторами з’ясовували як взаємопов’язані права людини та вирішення громадських проблем в Україні.

IMG_8396

Перша вступна лекція – “Що таке права людини, їх закріплення у світі та в Україні”, яку представив на школі Михайло Каменєв, правозахисник, старший інспектор відділу контролю у сфері діяльності державних органів Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Учасники дізналися про історію зародження концепції прав людини, а також закони та механізми, які їх регулюють.

IMG_8269

Тему “Механізми захисту прав людини в Україні” розкривала активістам Олександра Романцова, громадська діячка, менеджер проектів та регіональної взаємодії “Центру громадянських свобод”. Жвава дискусія та звільнення від власних стереотипів щодо перемог правозахисників та особистого долучення кожного громадянина до контролю дотримання державою прав людини.

IMG_8322

Завершення школи було інтерактивним – учасники школи разом із Сергієм Перникозою визначалися чи існують закони і як на практиці вони діють, зокрема в рамках теми “Стратегія проведення правозахисних заходів в Україні”.IMG_8448

Київські ФРІшники разом із учасниками школи планують продовжувати поглиблювати свої знання із цієї теми, а також залучати молодь до проведення правозахисних заходів у Києві.IMG_8253

Вікторія Старченко

Залишити відповідь