Україна. Кіно. Фрі.

Share

8-го листопада у Харкові починаються покази українського кіно!
Нещодавно фрішники запустили ще один класний проект, що має на меті познайомити українців з рідним кінематографом. Відомо, що у минулому залишились такі сильні режисери, як, наприклад, Олександр Довженко, Дзига Вертов, Сергій Параджанов, Юрій Іллєнко, Леонід Осика та інші. Також можна бачити і чути, що й у період незалежності випускалося чи мало стрічок, пробували зняти такі фільми на актуальні теми, як “Помаранчеве кохання” про стосунки пари на тлі революції 2004 року, пробували преінакшити класику і створити щось на заразок американського кіно – “Тіні незабутих предків”. Українські є і мелодрами, і комедії, і трилери. Треба лише копнути глибше й спробувати з`ясувати для себе вартість рідної культури.

8-го листопада відбудеться перший показ Клубу українського кіно. Обрали для перегляду стрічку “Україна в огні”, зняту за одноіменною повістю Олександра Довженка.

-21UM7tU2FYМісце: Харків, Дарвіна, 6.
Час: 18:00

ВХІД ВІЛЬНИЙ

Долучайтеся до нашої групи у вк: http://vk.com/kino_ukr_fri

____________________________________________

Повість “Україна в огні” – знакова для Олександра Довженка, адже саме в ній – квінтесенція всього, що він побачив-перестраждав-передумав за війну. Як українець, як син, як чоловік, як воїн, як режисер відчував він найбільший біль, найстрашнішу муку, найпекучіший сором – залишати кохану, залишати матір, залишати батьківщину. Лише він дозволив собі заступитися за людей, яких після війни звинувачували в тому, що вони залишилися на окупованих територіях і “допомагали” фашистам. Лише безмежний у любові і повазі до жінки Довженко став на захист жінок, у яких відібрали все: і гордість, і честь, і вроду, і здоров’я.

Фільм “Україна в огні” був поствалений дружиною Довженка – Юлією Солнцевою через десять років після смерті автора.

Залишити відповідь