ЖУК: Викували знання про громадянську журналістику

Share

Без назви-1

У Києві закінчився другий курс Журналістської кузні  “ЖУК”, освітньо-мотиваційного двотижневого проекту про журналістку.

Уже другий рік поспіль київські фрішники проводять  кузню (ЖуК) для молодих активістів Києва. Цього року темою школи стала громадянська журналістика в усіх її проявах.

124Відкритий конкурс серед охочих взяти участь пройшли 50 учасників, з яких 26 отримали сертифікати про успішне завершення курсу (вдало засвоїли 70 % курсу).

Два тижні юнаки та дівчата знайомились із основами громадянської журналістики як такої,  навчались якісно вести блоги та продукувати тексти, дізнались як пройти шлях від громадської діяльності до журналістської.

Серед лекторів цьогорічного ЖуКа: Володимир Карагяур (spilno.tv), Антон Голобородько (“Газета по-українськи”), Юлія Закутня (Студвей), Олена Поціпух (Щоденники.ua), Олександр Равчев, Артем Стельмашов (NovaUkraina.org), Наталія Соколенко (“Телекритика”, Реанімаційний пакет реформ), Павло Салига, Олександр Голубов (“Кореспондент”, Espreso.tv).Без назви-12

“Афтер-паті” курсу відбудеться в суботу 7 червня у вигляді екскурсії на “5 канал” для неформального спілкування та обговорення подальших ідей та проектів.

                                                                                Стефанія Вакуленко, PR-manager проекту, медіа-служба Київської ФРІ

Залишити відповідь