Всеукраїнський проект «Твоя країна». Харківська гостинність

Share

Харків25-27 квітня у Харкові відбулася зустріч із жителями різних міст України в рамках проекту «Твоя країна». Вихідні у Першій столиці були насиченими, ще й погода не підвела :)

Проект «Твоя Країна» – це кількаденні поїздки з насиченою програмою до обраного тобою міста. Неординарні екскурсії, тренінги та ігри, зустрічі з відомими журналістами, митцями, бізнесменами, кав’ярні, музеї та театри, а також нові друзі, знання та яскраві враження!

Твоя країна. Харків. КвестУчасники проекту мали змогу познайомитися і поспілкуватися зі Степаном та Світланою Пасічниками (керівники харківського театру «P.S.»), відвідати культурний центр «ЄрміловЦентр» з його постмодерними експозиціями та перфомансом «Немирный атом», а також «ЛандауЦентр» – куточок цікавої науки у Харкові.

Окрім цього, організатори Харківської ФРІ влаштували квест містом, який, за словами гостей, тепер краще допоможе орієнтуватися на місцевості, зокрема у Харкові. І, звичайно, куди ж без прогулянок в Еко-парк і Молодіжний парк.

ХарківЩо думають самі учасники про ці вихідні у Харкові?
Оксана Федорук, м. Луцьк: «…Для себе зрозуміла одне – менше дивитися новини, не вірити чуткам і стереотипам (напр., я не побачила ні одного косого погляду через те, що ми розмовляли українською мовою). Харків – надзвичайно гарне, світле, чисте, молоде місто і 3 дні – замало, щоб усе побачити. Але взагалі – “не в городах величие, а в людях” і ці дні були нереально класними тільки тому, що вони були проведені з такими суперкрутезними людьми!»

Ярослав Ничка, м. Коломия: «Харків! Дякую за привітність, не дочекаюсь наступного разу коли зможу побачити тебе знову! Дякую організаторам та учасникам за те, що відкрили для мене частинку пазла під назвою “Україна”. Побачимось!»

Катюша Хоменко, організатор, м. Харків: «Розповідь про ці вихідні не має ні кінця, ні краю. Програма була дуже насичена. Але насправді неважливо, де ми були і що робили. Головне, що це все було разом. Цей проект – це новий подих. Ніби твої останні пів року це пожежа, і тут такий ковток кисню, нового та надихаючого. Цей ковток дає надію на життя, на розвиток, на самореалізацію, натхнення.

Всі речі, які ми кажемо, це банальність, але коли справа доходить до вічних цінностей, тут не потрібні пафосні речі. Головне, що все було емоційно, знаєте, з іскрою. Саме ця іскра нас запалює в скрутну хвилину і без цієї іскри не прожити. Бажаю всім не загубити її, а також пізнавати Україну, пізнавати себе, пізнавати людей та нічого не боятися».

Залишити відповідь