Заява керівництва Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Фундація Регіональних Ініціатив» щодо ситуації, що склалася в країні

Share

Більше десяти років ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» (ФРІ) діє в Україні з метою активізації молоді задля прогресивних змін в суспільстві та світі загалом. Тисячі хлопців та дівчат, від Ужгорода до Луганська та від Чернігова до Севастополя пройшли крізь лави ФРІ. Серед наших задач є взаємодія жителів різних регіонів України, сприяння єдності української молоді, усвідомлення спільних цінностей для мешканців усіх куточків України.

ФРІ має не тільки осередки в декількох містах Криму. З Севастополя походить нинішній Голова ФРІ, з Сімферополя – одна з колишній членів Ради Старійшин ФРІ.

Заявляємо, що для нас є рівними і однаково важливими всі жителі України, незалежно від мови спілкування, національності, етнічності, віросповідання, політичних вподобань, місця народження, проживання тощо. Ми всі – жителі України. Україна – мультикультурна, поліетнічна, різномовна країна.

Підтримуємо заяву проводу Пласту – Національної скаутської організації України щодо ситуації в Криму і також засуджуємо дії влади та військ Російської Федерації та проросійських сил у Криму і закликаємо владу України та міжнародну спільноту задіяти всі можливі механізми для стримування збройної агресії та зазіхання на територію суверенної держави.

Закликаємо всі організації-партнери ФРІ, включаючи організації з Росії, звернутися до керівництва своїх країн з вимогою вжити заходи для недопущення кровопролиття та відстояти недоторканість кордонів України. Закликаємо активно пікетувати російські посольства та представництва в усьому світі – Росія має відчути, що агресія буде покарана.

Висловлюємо свою підтримки всім жителям Кримського півострова, які як жителі Балаклави виходять на вулиці і намагаються стримати озброєних загарбників від силових дій.

Звертаємося до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України, Ради національної безпеки і оборони України з вимогою забезпечити територіальну цілісність країни та безпеку її мешканців.

Пропонуємо повнолітньому членству ФРІ максимально долучитися до заходів підтримки кримчан, зокрема зголошуватися на прийом сімей з дітьми та літніми людьми, які, за потреби, будуть евакуйовані з півострова (http://www.facebook.com/dom.druzey та інші ініціативи). Просимо продемонструвати ФРІшну гостинність, з якою ви добре знайомі. Також просимо бути готовими здійснити матеріальну та фінансову підтримку Криму та всім потребуючим його мешканцям.

Немає потреби іти в підпілля та створювати партизанські загони – у нас досі діє регулярна армія, яка й стане на наш захист. Кожного члена ФРІ з українським громадянством закликаємо за першим викликом з’явитися до військового комісаріату та виконати конституційний обов’язок.

Закликаємо не піддаватися на провокації та без потреби не піддавати своє життя та здоров’я ризику, оскільки інспірований з-за кордону сценарій розрахований, в тому числі, на внутрішнє протистояння в Україні. Ми маємо продемонструвати згуртованість та єдність перед обличчям зовнішнього ворога.

Керівництво ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив”

01.03.2014

Залишити відповідь