“НІ політпресингу” – стислий огляд політчних переслідувань Євромайдану

Share

На сьогодні чиниться значний тиск на учасників і організаторів Євромайдану у різних містах та у різний спосіб. Це робиться аби залякати та посіяти серед громадян старх та паніку. Не піддавайтесь! Ми вистоїмо, переборимо і побудуємо нашу державу вільною від політичних переслідувань та реперсій!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1) Побиття організвторів Євромайданів так званими «тітушками»
Зокрема, один із лідерів Івано-Франківського «Євромайдану» Максим Кицюк вночі з 29 на 30 листопада приблизно о 3 годині ночі був жорстоко побитий групою невідомих осіб. Наразі міліцією встановлюються всі обставини події. По вказаному факту слідчим відділом Івано-Франківського МВ УМВС розпочато кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ч.2 ст. 296 КК України. Але міліціонери жодним чином не пов’язують інцидент з політичними мотивами. https://www.youtube.com/watch?v=TTXCxO-PGDg

30 листопада в Тернополі невідомі побили громадського діяча Володимира Ханаса.
«Це сталося біля 22.15 на території арт-бару “Коза”»,– каже пан Володимир. За його словами, били, ймовірно, четверо. Хто вони – він не знає. Деталей не може пригадати. У нього розсічена губа, у лікарні її зашили, від стаціонарного перебування у лікарні В. Ханас відмовився. Зараз перебуває у міліції, пише заяву про вчинений на нього напад. Більше деталей він повідомити не зміг, бо говорити складно через зашиту губу. http://tgn.in.ua/skandal/124123-u-ternopoli-pobyly-hromadskoho-aktyvista

2) Побиття журналістів
У ході протестних акцій у Києві постраждали кілька десятків українських та іноземних журналістів. Причому більшість з постраждалих побиті співробітниками «Беркута»

повний список побитих журналістів можна побачити за посиланням:
http://vse.rv.ua/news/1385975088-u-kiievi-berkut-zhorstoko-pobiv-40-zhurnalistiv.html

3) Сфабриковані справи

На сьогодні є ряд невинних людей, які арештовані, звіряче побиті та звинувачені в організації штурму Адміністрації Президента. Серед затриманих:

1. Остащенко Сашко, 32 роки, інженер-проектувальник, батько маленької дитини
2 Лазаревський Микола , архітектор-дизайнер
3. Болотов Юрій , 40 років,друг Святослава Вакарчука, екс-директор гурту ОКЕАН ЕЛЬЗИ, батько двох дітей
4. Гарагуц Валерій, відомий дніпропетровський журналіст і громадський діяч , засновник відомої у Дніпропетровську газети «ЛИЦА»
5. Нужненко Сергій, фотограф з Кіровограду, 31 рік
6. Притуленко Ярослав, студент, 21 рік, працює в магазині
7. Черевко Геннадій, з м.Лубни
8. Загоровко Владислав, батько трьох дітей
9. Превір Єгор, його сестра повідомила, що він не є членом жодної організації. Це ж стосується всіх інших.
Більшість було затримано далеко від місця події, фактично на перехресті Інституцької-Банкової. Їх хочуть зробити винуватцями і дати по кілька років, тому тримають як злочинців.

 

4) Тиск на студентів
Так, раптово, Державна інспекція навчальних закладів взялася перевіряти Києво-Могилянську академію. “Зараз в Національному університеті “Києво-Могилянська академія” працює позачергова перевірка з Державної інспекції навчальних закладів, яка з’явилася без попередження. Це комплексна перевірка, яка цікавиться не лише навчальним процесом, але різною документацією”, – заявив Президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт.

http://www.svidomo.org/defend_article/22023

У пресі почали з’являтися повідомлення про те, що нібито Прокуратура вимагає від Київського національного університету імені Тараса Шевченка списки студентів, які без поважних причин з 29 листопада були відсутні на навчанні.

http://www.pravda.com.ua/news/2013/12/3/7004684/

Даний список жодним чином не претендує на вичерпність, а викладена інформація по справам – на повноту. Звертаюувагу, що не всі вищезазначені справи, кваліфікуються як політичні переслідування, багато з них потребують додаткової перевірки викладених фактів.

Голова КМО ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив»
Рожкова Ганна

Залишити відповідь