«Free English club» у Черкасах

Share

Ми живемо у час, коли вже фактично не існує кордонів і потрібно їх долати не лише технологічно, не лише в плані далеких подорожей, а й нашою думкою, руйнувати мовні кордони, давати собі можливість пізнати інші культури та поділитися своєю зі світом. Ні для кого не секрет, що єдиний справді дієвий спосіб для цього – вивчити мову того народу, який тебе зацікавив. Проте ми не можемо фізично вивчити кожну мову, це нереально. Тому й вигадали добрі люди одну універсальні – англійську. Зараз це дуже поширена і зручна у використанні мова, тому важливо знати хоча б базові її засади, щоб не загубитися у цьому світі – і в прямому, і в переносному сенсі.

У цій нелегкій справі молоді Черкас взялася допомагати «добра фея», член Черкаського міського осередку «ФРІ» Олександра Пахуріна (на англійський манір – Сандра), яка стала організатором «FreeEnglishclub» у нашому місті. Уже на першому занятті їй вдалося створити приємну дружню атмосферу, підштовхнути всіх присутніх до теплого спілкування і знайомства. Крім того, Саша зацікавила «учнів» різноманітними мовними вправами, допомогла навчитися розповідати про себе англійською, проявляти креативність та винахідливість у розумінні ще не зрозумілого, а головне – не боятися спілкуватися англійською!

Година спілкування не пройшла даремно – уже були маленькі, але помітні і такі важливі успіхи у вимові, розумінні і вмінні висловитися правильно і зрозуміло. Теплоти додавав гарячий чай і позитивний настрій. Словом, панувала доброзичлива атмосфера, яка тільки сприяла бажанню навчатися новому.

Саша дуже вміло пояснювала, допомагала, навчала і взагалі випромінювала ентузіазм, який не може не передатися і не зарядити позитивом. Вона організувала цей захід, взяла на себе відповідальну справу – бути вчителем – і спробувала втілити свій поки що маленький, але в перспективі популярний, задум у життя. І знаєте, в неї це чудово вийшло! Наприкінці всі залишилися дуже вдячні їй цю за годину, яку тривав «FreeEnglishclub» і, звісно, побажали ще не раз так зустрітися.

І все було б просто чудово і безхмарно, якби не одне «але»…

 Взагалі, це і не дивно – лише перше заняття. Проте було б набагато краще, якби більше людей долучалося до цього заходу, підтримували нові ініціативи і намагалося розвиватися разом з іншими. Адже таке спілкування живою мовою важливе для кожного – це допоможе навчитися саме розмовляти англійською, думати англійською і відчувати англійською.

Тому я пропоную всім зацікавленим в цьому людям, усім тим, хто хоче покращити свої знання з англійської мови і просто поспілкуватися в теплій дружній атмосфері, слідкувати за графіком занять і приєднуватися до «FreeEnglishclub»!

 

Оксана Расулова

Залишити відповідь