Програма кандидата на посаду Голови Всеукраїнської ФРІ Дядика Дмитра

Share
Дмитро Дядик

Що для мене ФРІ?

Це люди, котрі власним прикладом змінюють Україну на краще. ФРІ – це каталізатор глобальних змін в нашій державі. ФРІ дозволяє молоді будувати якісно нове суспільство.

ФРІ для мене велика частина мого життя, улюблена справа, хобі:)) Вона є тим середовищем, котре допомагає людям розкрити свій потенціал, відчути власну корисність суспільству, творити зміни на посильному молодій людині рівні. ФРІшники – це яскраві особистості, однодумці, лідери, наповнені бажанням будувати, створювати, здатні інвестувати свій час заради не тільки власного майбутнього.

Куди ми разом дійдемо за рік:

Чітко розумію, щоб добре виконувати статутну ціль та завдання, треба бути самій ФРІ організаційно міцною. Саме тому цьому приділятиму велику увагу внутрішньому розвитку організації. Приведу паралель організації з авто. Якщо авто справно та злагоджено працює, то воно може впевнено й спокійно їхати в обраному напрямку, а саме робити корисні проекти, ініціативи та сприяти позитивним перетворення у нашому суспільстві.

Організація з чітким розумінням відповідальності кожного члена. Організаційно зміцнілу ФРІ. Системну роботу функціональних підрозділів, як ВМГО так і осередків. Зможемо краще шукати ресурси для потреб організації. Ми зробимо багато кроків для втілення в життя статутних цілей та задач. Зробимо мінімум 3 всеукраїнські проекти. Збільшимо кількість членів та добре дуже важливо, але ж паралельно з цим потрібно підвищувати компетентність діючих.

Всі сили буду спрямовувати як і в Донецькій ФРІ на те, щоб організація стабільно зростала, члени розуміли куди вона рухається, був наведений внутрішньоорганізаційний лад, створювались та втілювались в життя цікаві та корисні суспільству проекти, був налагоджений механізм пошуку ресурсів під них та відбувалась природня зміна поколінь.

Ти мабуть хочеш стисло зрозуміти, що буде, якщо довіриш свій голос мені! Тож до діла;)

Яким чином ми це досягнемо (Пункти програми)

  • Організаційне зміцнення осередків:

проведення стратегічного планування з розвитку осередків;
підвищити організаційну ефективність та налагодити системну роботу служб, департаментів, секретаріату, правління (прибрати організаційну розхлябаність);
допомогти зрозуміти унікальність кожного осередку свого ключового напрямку діяльності.

  • Проведення мінімум 3 всеукраїнських проектів та сприяти впровадженню в осередках довгострокових локальних проектів, котрі будуть допомагати підтримувати вогонь ФРІ.
  • Один раз на два місяці системні зустрічі та навчання менеджменту місцевих осередків для ефективності роботи. Голова осередку – втілює у життя рішення керівних органів ФРІ.
  • Посилення навичок фандрайзингу та значне поліпшення цього питання до таборового сезону. (ВМГО – буде фандрайзити ресурси в національних офісах компаній, а потім розподіляти між осередками. Місцеві ж ФРІ самостійно звертаються лише до локальних компаній, щоб уникнути звернень до однієї фірми з різних міст, що може привести до непорозумінь комунікації).
  • Розпочати роботу ФРІ в Херсоні, Чернігові та Кіровограді. Відновити діяльність у Вінниці, Хмельницькому, Одесі, Полтаві. Сприяння створенню первинних осередків.
  • Членів ФРІ буде більше 800 чоловік.
  • Введення публічних звітів ВМГО ФРІ про діяльність кожний квартал з розсилкою їх по державних установах, організаціям партнерам, бізнесу та оприлюднювати на сайті для більшої відкритості, впізнанності та зрозумілістю для суспільства.
  • Налагодження та підтримка контакту з Пост-активними ФРІшниками. Задіяти їх величезний досвід для покращення діяльності осередків та в цілому організації.
  • МіжФРІшні обміни нового рівня – налагодження системи та підходу подорожей. Вони стануть важливим інструментом розвитку нових та слабких осередків.
  • Введення роботи CRM-систем в осередках для роботи з партнерами, гостями заходів, ФРІшниками.
  • Завершити формування ФРІ-посібника (єдиної бази знань), розпочатого Євгеном Демченко, котрий вбирає в себе типові ситуації в діяльності ФРІ та буде акумулювати позитивний та негативний досвід в діяльності.
  • Розширити напрямки діяльності ФРІ в наданні бізнес компетенцій  та кар’єрному плануванні по осередках, як одну з складових відповідальної людини в суспільстві.
  • Захист прав та свобод членів організації, сприяння членам у вирішенні питань захисту їх прав та інтересів. Долучення до правозахисних кампаній, захист молодої людини, якщо вона звернулась до нас за допомогою.
  • При будь-якому рішенні конференції буду працювати на всеукраїнському рівні й готовий бути заступником голови ВМГО ФРІ.

Стисло про себе:

Дмитро Дядик. 23,5 роки. Родом з гарного шахтарського міста Торез, що на східній частині Донецької області. Закінчив в 2006 році школу з золотою медаллю. В 2012 році здобув вищу освіту в Донецькому Національному Технічному університеті за кваліфікацією «Аналітик комп’ютерних систем» з відзнакою вишу освіту рівня магістр. Шість років прожив в м. Донецьк. Зараз переїхав в Київ.

З 2007 по 2009 рік був головою  ОСС  факультету.  В  2009 році 5  місяців був в США по програмі «Work&Travel». В 2010 році зайняв 2 місце  на місцевих виборах по Кіровському мажоритарному округу міста Донецьк.

Люблю подорожувати, робити гарні справи, проводити час з друзями,  читати  розвиваючу  й  художню  літературу,  грати в більярд, пити зелений чай з жасмином, дарувати гарний настрій і натхнення. Мій  спосіб  життя  –  жити  в  оптимальній формі та бути максимально відповідальним за все що берешся, що тебе оточує та покращувати це.

Засновник та екс-голова Донецької ФРІ. Серцем та душею ФРІшник.

Історія знайомства, діяльності та успіхів у ФРІ

Цифри Донецкького осередку станом на 12.12.2012.: кількість членів – 29, кількість інтернів – 9, найбільш чисельна група серед осередків в http://vk.com/fri_dn1030 чоловік, в акаунті http://vk.com/fri_donetsk1518, кількість заходів проведених за 2012 рік – 43, залучено коштів – 13910 грн., проведено шкіл – 9, в освітніх заходах прийняло участь – 690 чоловік.

  • Знайомство з ФРІ на таборі «Крок до Лідерства – 2010».
  • 5 грудня 2010 року 13 чоловік провели установчі збори та заснували Донецьку «ФРІ», на яких обраний головою Донецької ФРІ. В той же день одразу з’явились три чіткі думки: знайти собі заміну, розбудувати організацію та з часом йти на голову ВМГО «ФРІ».
  • За перший рік роботи Донецька ФРІ стала юридичною особою зі своєю печаткою та згодом з банківським рахунком.
  • Швидко налагодили прості й системні проекти: «Літературне бомбардування», «Інше кіно» та «FRI-D-Club», бо розуміли, що для життя організації потрібні постійні проекти.
  • Стали координаторами на регіональному рівні 2 акцій по захисту прав студентів «Освіта – не привілей», також по цьому питанню робили вуличну дискусію, приймали участь в телемості та круглому столі, щоб показати всю складність цього питання й донести його громаді.
  • Перша «Базову ФРІ школу» на весні стала новим кроком розвитку організації. Саме з неї прийшов новообраний голова Донецької ФРІ Костянтин Шубін та член правління Поліна Шевченко.
  • Літо розпочалось з великого проекту «Участь молоді у розвитку громад: побудова соціально справедливого міста» за підтримки фонда Фрідріха Еберта, що охопив більше 250 учасників (анкет було 500) та гарно популяризував організацію в цілому. Був співорганізатором.
  • Ще влітку увійшов в організаційну команду літніх таборів «Лідер» та «Крок до лідерства – 2011», на котрих був помічником та заступником коменданта відповідно, а в 2012 році був в обох організатором та заступником коменданта.
  • Презентація ФРІ в Харцизьку в липні, а в вересні головуючий установчих зборів Харцизької ФРІ, що на Донеччині. Донецька ФРІ зробила навчання,  допомогла розпочати й налагодити роботу новим членам ФРІшної родини.
  • Осінь для Донецького осередку була складною та насиченою, бо в початковій команди змінились пріоритети. Зробив перезапуск. З’явився заступник голови. Налагодження роботи правління. Участь в великому проекті GMC, який дозволив зайти в ВНЗ та знайти діючого заступника голови Романа Медведєва. З’явився унікальний розмовний клуб з чеської мови.
  • На звітно-виборчій конференції до складу Правління були обрані нові люди, мене переобрано головою на другий термін. Це дозволило розробити положення та створити нові функціональні підрозділи організації: HR-служба, бізнес департамент, правова служба.
  • В лютому виконали одну з ключових задач – стратегічне планування роботи на 2012 рік. Був обраний освітній напрямок, формування підприємницьких і бізнес компетенцій, а також проведення мінімум 1 правозахисного заходу в місяць. Як згодом показав час, ми знайшли те, що найбільше цікавить молодь нашого регіону.
  • Розроблено та проведено в дію проект «Веб-Чашка» (серію вебінарів) з менеджменту в ГД, мотивації, селф-менеджменту, що став більш ніж регіональним.
  • Модернізація та вдосконалення HR-служби. Катя Духніч очолила її, зараз заступник голови освітньої служи ВМГО.
  • Активізація низки навчальних інтерактивних лекцій: «Як відкрити власну справу» «Тайм-менеджмент», «Як дорого продати себе на ринку праці», «Кар’єрне планування»; шкіл «Ефективні переговори», «Секрети успішного лідерства» і т.д.
  • Проведення виставки “Права людини поза грою” за підтримки Центра Грамадянських Свобод.
  • Ініціювання та розробка проекту «ФРІ Business Camp» http://businesscamp.fri.dn.ua/. Першого табору ФРІ в площині важливості громадської діяльності для підприємницького діяльності або кар’єрного планування. Учасників було 56, а загалом майже 80 людей. Налагоджені довгострокові партнерські зв’язки з Клубом Підприємців Донбасу (КПД).
  • Після табору ініціювання проекту «ФРІ Бізнес Студія» разом з КПД, що став постійно діючим на 2,5 місяці. Вже 2 його учасника виграли конкурс з бізнес проектів з фінансовою винагородою. Також  заплановано його продовження в лютому 2013 року.
  • Вдало проведено роботу в рамках гранту організаційного розвитку організації Uniter. Напрацьовані та прийняті на конференції кроки для посилення організаційного зросту, матриця функціональних зв’язків підрозділів та їх функціональні інструкції.
  • Восени 2012 була проведена низка шкіл та найвдалішою була «Базова ФРІ Школа». Після неї прийшло 8 нових членів. Запущено благодіні проекти.
  • Організовано великий регіональний захід для підприємців «Призма 24» на 150 людей разом з КПД.
  • Налагоджена чітка робота секретаріату, а саме наведено оптимізація та порядок в документах, наданий доступ до них членам організації, введено чітку та прозору фінансову звітність. Введено чіткий форму для подачі проекту на правління.
  • За 2 роки Донецька ФРІ стала однією з стабільно працюючих організацій у ФРІ. При мені сформована діюча команда, з котрою разом і була втілена злагоджена та ефективна робота. Є всі передумови для ефективної, надійної роботи Донецької ФРІ без моєї участі в майбутньому. Саме щоб без моєї безпосередньої участі організація максимально розвивалась і рухалась вперед буду робити ставку у майбутньому.

P.S. Побачимось на конференції. Від тебе залежить хто буде наступним головою, тож роби свій вибір свідомо та відповідально! Хочу разом з тобою втілювати в життя багато цікавих ідей  та проектів на користь країні. Все приведено мною можливо при розумінні кожного з нас власної відповідальності перед власним майбутнім, країни в цілому, твоїй рішучості діяти та змінювати.

P.P.S. “Будьте реалістами – робіть неможливе!” (с)

Пропозицій, ідеї та зауваженя пиши сюди:                        dyadyk.ds@gmail.com
або дзвони:        +380(99)950 07 16;
                      +380(93)912 88 07.

Залишити відповідь