Івано-Франківська ФРІ розпочала осінній сезон еЛБе

Share

 – Алло, привіт. Ти чайник маєш?

– Привіт,  маю.

– Принеси.

– Добре. Ти до речі вчасно подзвонив, ще  хвилина і я б пішов.

2

Так розпочалася моя подорож на Літературне Бомбардування, на яке я планував попасти декілька разів, але все ніяк не виходило. Ну от, беру себе, чайник та книжку і їду до місця проведення. Картина добирання була, до речі, досить смішною: якийсь молодик (тобто я) з великим пакунком, у якому стоїть якась коробка, спочатку трясеться в пижику, а потім йде, майже летить по «стометрівці». Люди дивилися як на ненормального, але то таке… Нарешті добрався до пункту призначення (до «Бастіону»), народу вже трохи прийшло (сидять собі в своїх роздумах), організатори заклопотано щось обговорюють, роблять.

І ось момент «Ікс» (чи «Че», як кому завгодно): маленьке вступне слово організатора, і перше осіннє бомбардування оголошується відкритим. Розпочали з конкурсу «вгадай письменника», де були показані не тільки прості, відомі портрети діячів «слова і пера», але й також різні карикатури і шаржі. На переможців, яких було двоє, чекав смачний шокоприз. До слова, перший переможець відгадав 12 осіб з 20, другий,– здається 10. В двійні приємно, що першим переможцем виявилася моя скромна персона.

7
4

Після конкурсу, слово надали запрошеним гостям. Це були відомі у нашому місті Тарас Прохасько та Василь Карп’юк, які ділилися своїми думками щодо осені, а також зачитували поезії (чи то пак, як сказав вельмишановний пан Прохасько: «Зачитаю вам свої вірші»). Далі прийшла черга до обмінну книжками. Було представлено різні книги, різних епох, різних авторів. З рук в руки передалися такі книжки як Дюма «Поліна», Карпа «З роси, з води і з калабані», Бредбері «451 градус за Фаренгейтом», Стокер і Голт «Дракула. Повстання мерців», Томан «Вміти говорити» та інші.

6
3
8

На завершення, всіх запросили насолодитися теплим чаєм з солодким, а також поспілкуватися в хорошій компанії.

17
16

А вже після цього я знову з чайником вертався до дому, і знову ловив косі погляди людей.

P.S. Печенька напевно були смачними, жаль, що мені їх не можна. 

(С) Любко Гураль

Фото: Андрій Башнянин

1

Залишити відповідь