Лебедь: “Влада і молодь розуміють “компроміс” по-різному”

Share
Михайло Лебедь
Михайло Лебедь

Osvita.com пише: “Представник ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” Михайло Лебедь вважає, що шляхом лобіювання і вирішення якихось молодіжних питань можуть бути переговори, які іноді бувають успішними, а іноді – ні. “Якщо переговори неуспішні, потрібно шукати інших шляхів. Інші шляхи – це, в тому числі, розмови з вищими представниками влади, акції протесту,  звернення через ЗМІ, через громадськість, через міжнародні інстанції – багато тактик буває. У принципі молодь в Україні це знає.”

Відповідаючи на запитання кореспондента osvita.com, як шукати компромісні рішенння з владою, Михайло Лебедь зауважив, що компроміс – поняття абстрактне, кожен його розуміє по-своєму. “Коли йдеться про права молоді, то влада розуміє це питання (компромісу – Ред.) по-своєму, а молодь по-своєму. Інколи треба, так скажемо, за місцем під сонцем повоювати. Є багато випадків, коли відбувається наступ на права і коли в молоді не виходить пояснити це перемовинами. Молодь робить якісь інші кроки і її слухають та йдуть на більші поступки. І це також успіх,” – висловив думку представник ФРІ.

Молодіжний активіст переконаний, що молодь в Україні здебільшого пасивна. “Я вважаю, що це не нормально у порівнянні з іншими країнами. Те, що роблять студентські організації в Україні, те, що вони роблять успіхи, це в межах норми. Але не в межах норми, як на мене, у порівнянні з європейськими країнами, де громадянське суспільство і стан активності молоді більш розвинені.”

Джерело: http://osvita.com

Залишити відповідь