Сумки, памперси та дрова – «цікаві» знахідки прибирання у Луцьку

Share

Понад триста молодих людей прибрали від сміття найзеленіші куточки міста Луцьк. 16 квітня відбулась акція «Зробимо Луцьк чистим!», яка проходить у рамках національної кампанії «Зробимо Україну чистою!».

Саме 16 квітня  з 10:00 по 14:00 фактично у всіх обласних центрах України їхні мешканці чистили від непотребу території своїх населених пунктів. Луцьк не пас задніх, і цього дня в місті також відбулися низка заходів.

Зокрема в нашому місті понад триста молодих людей збирали сміття в парках та скверах, що на вулиці Потебні, за РАГСом, біля Луцького інституту розвитку людини університету «Україна», на території поблизу  історичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки та Дитячої залізниці. За словами координатора акції у Луцьку Катерини Шкльоди, лучани «проявили свідомість», але все ж таки участь у заході взяли здебільшого члени молодіжних  громадських організацій, зокрема Ми +, Луцька ФРІ, ЦЕК, Національний альянс, Демократичний альянс, студенти вузів та учні шкіл.

«Ми хотіли б більшої активності від пересічного жителя міста, але, на жаль, люди не захотіли чи не знайшли часу, щоб прийти на прибирання. Якби було трохи більше людей, ми б прибрали більше територій і більше парків», – сказала організатор.

Сміття знаходили різноманітне. Учасники заходу кажуть, що прибирали і металеві автомобільні запчастини, і використані памерси.

«Шкіряні куртки, сумки… люди кидають на подвір’я все, що їм не ліньки. Прямо перед своїми будинками викидають резинові доріжки, пакети, старі матраци, лінолеум, презервативи, одежу, згорнуту в пакети. Мовчу вже про памперси та інші засоби гігієни…  Дрова, стіл розібраний, тощо», – ділиться враженнями від знахідок одна з учасниць акції.

Всі прибиральники забезпечувалися рукавичками, пакетами та іншими знаряддями праці.Сміття збирали роздільно. Вивозили його відповідні служби Луцької міської ради. Скло та пет-пляшки забрало ТзОВ «Вторма Луцьк». Чимало непотребу з облцентру Волині має потрапити на переробні заводи України.

Організатори  сподіваються, що ця акція приверне увагу громадськості й наступного року до неї долучиться більше людей.

За матеріалами інтернет видання: VIP



Залишити відповідь