“Тиждень довіри” разом з Ганді та ФРІ

Share

16 квітня стартувала Всеукраїнська громадська кампанія “Тиждень довіри”. Протягом семи днів у Києві, Харкові та Криму пройшла низка заходів, загальна мета яких – ініціювати широкий діалог у суспільстві про важливість довіри в житті кожної людини, та країни загалом. 
Важливою подією тижня став візит в Україну Раджмохана Ґанді – онука Махатми Ґанді, лідера світового руху ненасильства. З 20 по 23 квітня він узяв участь у форумах і зустрічах в Києві та Криму, щоб поділитися своїми ідеями та досвідом: Україна, як і Індія, є країною багатоціональною і полікультурною.

Продовжуючи ідеї Махатми, професор, письменник, колишній член парламенту Індії Раджмохан Ґанді вже півстоліття бере участь в ініціативах, спрямованих на побудову довіри, миру, демократії у світі і боротьбу з корупцією і нерівністю. Він очолює авторитетну міжнародну асоціацію “Ініціативи змін”, яка об’єднує філії в 60 країнах світу.

В Києві в програмі “Тижня довіри” були покази фільмів, лекції, тренінг, форуми, фотовиставки та інші заходи. 20 квітня в Національному університеті ім. Тараса Шевченка (“Жовтий корпус”) відбулась відкрита лекція Раджмохана Ґанді.

Головною подією став Громадський форум “Довіряти легко? Довіряти важко?” (вул. Якіра, 13), який відбувся 21 квітня за участю самого Раджмохана Ґанді, а також авторитетних громадських діячів України, вчених, представників громадських організацій, молоді і всіх тих, хто розуміє важливість довіри.

У Криму програма кампанії була присвячена вивченню досвіду побудови довіри між різними групами кримського суспільства. Зокрема, в Сімферополі пройде низка громадських акцій та кінопокази. 23 квітня в Херсонесі (м. Севастополь) відбулась прес-конференція та конференція “Пошук довіри в багатонаціональному суспільстві Криму” за участю Р. Ґанді.

У Харкові в рамках “Тижня довіри” відбувся ряд заходів, спрямованих на зміцнення довіри у міської громади і налагодження комунікацій між національними меншинами міста. Зокрема, у Харківській обласній філармонії відкрилася виставка плакатів, а в арт-кафе “Куб” (вул. Петровського, 37) пройшов літературно-музичний вечір “Я-Ти”. Він об’єднав поетів, музикантів, танцюристів і глядачів, які стали безпосередніми учасниками інтерактивного заходу.

Прес-конференція Раджмохана Ґанді в Києві відбулася 21 квітня о 12.30 в інформаційному агентстві “Укрінформ” (вул. Б. Хмельницького, 8/16). Також відбулась фотовиставка за участю Р. Ґанді.

Організатор “Тижня довіри”:
Міжнародна громадська організація “Основи свободи”

Співорганізатори:
Консалтингова група “ДРАЙВ”
Культурне товариство “Ufindarts”

Партнер:
Київський осередок ВМГО “Фундація Регіонльних Ініціатив” (ФРІ)

Сайт кампанії: http://tyzhden-doviry.in.ua

Залишити відповідь