Дітки справжні молодці, бо нагодували горобців

Share

31 березня об 11.00 год. у приміщенні  дитячого садочку №21 появились дорослі люди і дітки ніяк не могли впізнати деяких з цих «великих дядів і тьоть».

Саме так розпочалася нечувана для вихованців подія – прес-конференція Львівської ФРІ по підсумках всеураїнської благодійної акції «Нагодуй горобчика»…на цій події були присутні еколог, психолог, кілька волонтерів,координатор акції у Львові –Олександр Литвинович, і більше 20 гостей – вихователів дитячих садочків-учасників. Кожен з присутніх висловлювали власні думки з приводу проведення акції.І Львівська ФРІ висловила величезну подяку вихователям, які активно долучились до «Нагодуй горобчика». Наприкінці всі дружно з дітворою пішли вже вкотре насипати корм в годівнички… Що ж, у Львові акція набула досить великих обертів. До неї радо долучилась дітвора 2 дитячих садочків(№21 і №32), а також школи № 99. Гаслом акції став віршик львівської ФРІшниці:

Ми є справжні молодці,

бо годуєм горобців,

все зерно у нас смачненьке,

кожній пташці буде «Жменька»!

Загалом до цього заходу долучилося більше 1000 дітей Львова, десятки педагогів, зокрема вихователів дитячих садочків та вчителів молодших класів.  Активно долучилась і молодь міста. А також львівські гурти «Хочу ще», «Ірій» та моральну підтримку висловила Пікардійська Терція».

 Зроблено понад 200 фото та малюнків дітей, а також більше 50 годівничок. В акції взяли участь більше 20 волонтерів. «Посли доброї  волі» роздавали корм на вулицях міста Львова, проводили просвітницьку діяльність у дитячих садочках і будували годівнички разом з дітьми. Батьки охоче брали участь у проведенні «Нагодуй горобчика», вони з радістю майстрували годівнички з дітьми у культурній столиці України.

Своїми враженнями від проведення акції поділились волонтери:

 

«Одного разу під  час проведення «Нагодуй горобчика» у Стрийському парку до нас підійшов  батько з семирічним синочком і поцікавився чим ми займаємось. Наша відповідь його дуже зворушила. Він сказав, що ми робимо дуже потрібну справу. І коли  вдруге проводилася благодійна акція в цьому ж парку ми знову зустріли цю чудову сім`

ю, тата з сином. Їхні очі сяяли від щастя. Вони разом змайстрували прекрасний будиночок для пташок і  туди щодня насипали  корм . Саме в цей момент ми відчули, що зробили ВЕЛИКУ і ДУЖЕ потрібну справу – ми поєнали людські серця, вселили в них любов до ближнього, до природи, до всього живого…Ви знаєте діти дійсно стали добрішими і чуйнішими!»

 

Зроблено кілька сотень годівничок, малюнків діток та фотографій з ними. Подаровано радість, теплоту, любов та позитив!

 

Залишити відповідь