На Рівненщині триває щорічна блігодійна акція “Почуйте всі”

Share

4 травня 2009 р. стартувала четверта щорічна благодійна акція „Почуйте всі”, метою якої є збір коштів на купівлю медичного обладнання для очного відділення рівненської обласної дитячої лікарні.
Організатори благодійної акції акцентували свою увагу саме на проблемах зору у дітей, оскільки лише у самому місті Рівному понад 90 сімей мають дітей віком від народження до 10-ти років, у яких важкі порушення зору, по обласному центру загалом таких сімей у шість разів більше.
Потрібно пам’ятати, що 90% інформації люди отримують через зір. Світ незрячої дитини відрізняється від світу її зрячих однолітків. Але це не означає, що внутрішній світ дитини з порушеннями зору пустий. У ньому живуть яскраві звуки, різні запахи. У ньому багатство відчуттів – дотиків, рухів повітря, спалахів світла і кольорів.
Як незряча дитина увійде до цього світу? Як знайде своє місце у ньому? Хто наповнить її життя знаннями про кольори, форми і явища природи? Хто навчить посміхатися та засмучуватись, радіти та долати свої негативні емоції? Все залежить від того, наскільки у оточуючих вистачає душевного тепла, терпіння, щедрості і бажання допомогти маленькій незрячій людині.
У рамках заходу 6 травня у обласному центрі у приміщенні „Молодіжного центру” по вулиці Соборна ,14а відбулося відкриття фотовиставки «Кольорове щастя», де представлені фотороботи не лише відомих рівненських художників, а й простих фотолюбителів. Усі роботи висвітлюють тематику дитинства.
Особливістю цьогорічної акції є висока активність загальноосвітніх навчальних закладів, де волонтери працювали 5 та 6 травня. Відтак, за попередніми даними станом на 7 травня у Рівненській області зібрано близько 20 тисяч гривень. І це лише початок, до кінця акції організатори планують зібрати значно більшу суму.

Благодійна акція \”Почуйте всі!\” у Рівному, 2009

Залишити відповідь