Прокуратура порушила кримінальні справи проти вбивць Ігоря Індила

Share

Прокуратура порушила кримінальні справи проти вбивць 19-річного студента Ігоря Індила, який нещодавно загинув в Шевченківському РУ ГУ МВС України в м. Києві. Про це повідомила сьогодні прес-секретар прокурора столиці Мирослава Мушка.

Офіційний коментар ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) з приводу заяви прокуратури очікуйте найближчим часом.

Текст заяви прокуратури:

Повідомлення для ЗМІ
11 жовтня 2010 року

Прес-служба Прокуратури міста Києва повідомляє про закінчення досудового слідства у кримінальній справі, порушеній за фактом смерті в приміщенні Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві студента Ігоря Індила.

Наслідком кропіткої роботи слідчих прокуратури щодо розслідування обставин цієї події стало притягнення до кримінальної відповідальності на той час дільничного інспектора міліції сектора дільничних інспекторів міліції 1-го територіального відділу міліції Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві старшого лейтенанта міліції Приходька С.В. за вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 365 КК України – перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй повноважень і заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам громадянина Індила І.І. та державним інтересам, що супроводжувалося насильством і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування.

У справі також пред’явлено обвинувачення на той час старшому інспектору – черговому чергової частини  вказаного районного управління внутрішніх справ майору міліції Коваленку С.В., дії якого кваліфіковано за частиною 1 статті 367 КК України – службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам громадянина Індила І.І. та державним інтересам.

Версія слідства про причетність працівників міліції до заподіяння Індилу І.І. смертельних тілесних ушкоджень в ході слідства не знайшла свого об’єктивного підтвердження.

Кримінальну справу з обвинувальним висновком сьогодні скеровано для розгляду до Шевченківського районного суду міста Києва, а Міністру внутрішніх справ України внесено подання з вимогою вжиття невідкладних заходів до усунення виявлених в ході слідства причин і умов, які сприяли вчиненню вказаних злочинів, та забезпечення конституційних прав громадян при виконанні міліцією покладених на неї завдань.

Поряд з цим, Міністру запропоновано вирішити питання про відповідність займаним посадам начальника Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві полковника міліції Мірошниченка П.Т. та інших керівників цього управління.

Мирослава Мушка
прес-секретар прокурора міста Києва

Про участь ФРІ у громадській кампанії покарання вбивць Ігоря Індила читайте тут – http://bit.ly/aX3HZM

Залишити відповідь