Активісти пропонують кандидатам заклеїти політичну рекламу

Share

Молодіжна коаліція #ДоброЧесніВибори, до складу якої увійшли інформаційна кампанія «Твій голос», ГО «Українська асоціація студентів», Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Фундація Регіональних Ініціатив» та Громадський рух ЧЕСНО звернулися до кандидатів з пропозицією підтримати ініціативу щодо протидії підкупу виборців.

Активісти пропонують кандидатам у День Тиші розмістити соціальну рекламу на орендованих білбордах та інших рекламних площинах з меседжем: «Продав голос – придбав судимість!». На думку представників коаліції, такий хід дозволить кандидатам продемонструвати свою позицію щодо використання адмінресурсу та підкупу виборців, а також дасть можливість для більшої кількості українців дізнатись про існування реальної відповідальності за участь у підкупі.

«Наша основна мета – це закликати молодь прийти на виборчі дільниці та обрати кандидата на власний розсуд, не керуючись змовами про обмін голосу на винагороду. Вважаємо, що кожний кандидат має бути зацікавленим у доброчесному ході виборчого процесу, тому сподіваємося на відгук від кандидатів. Ми надіслали лист до кожного штабу, чекаємо на відповідь», – розповідає Олександр Санченко, ініціатор молодіжної інформаційної кампанії «Твій голос!».

Активісти звертають увагу кожного на юридичну відповідальність за підкуп виборців та незаконну агітацію. Відповідно до чинного законодавства, за продаж або купівлю голосів передбачено кримінальну відповідальність – карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.