HR працює

Share

24-25 вересня пройшов з’їзд HR-служби ФРІ – у бібліотеці Київського Політехнічного зібралось понад 30 ейчарів із різних куточків країни.

Чим вони займались цілих два дні?

Осередки були представлені різними людьми – від вже досвідчених HR-ів до людей, які в організації всього кілька тижнів. Почалось все зі знайомства. І в першу чергу, зі знайомства з територією КПІ, щоб знайти бібліотеку. І коли нарешті всі дістались місця, пообіймались і привітались, Сінавер Сейтумеров, голова HR-служби ВМГО ФРІ, відкрив з’їзд. Враховуючи, що більшість присутніх так чи інакше вже займалась HR, особливо на таборах, то знайомство було динамічним і креативним.

Першого дня учасники дізнались від Вероніки Кобзистої про історію служби у ФРІ. З минулого повернулись до теперішнього, а саме нинішнього стану HR-служби – її досягнень за останні місяці та планів на майбутнє. Наступною була інтерактивна частина, де створювався образ ідеального HR для ФРІ. Адже громадська діяльність має свою специфіку в принципі, а конкретна організація звужує її ще більше. Спільною роботою всі ейчари створили той ідеал, до якого варто прагнути. Але не можна так просто стати найкращим – для цього необхідно провести роботу над собою. Отже, наступним пунктом так само всі разом, поділившись на кілька команд, провели SWOT-аналіз. Не обійшлось без дискусій і обговорень, які сприяли глибшому зануренню в тему. Робоча частина першого дня з’їзду завершилась світовим кафе, де обговорювали і прописували методи роботи з різними категоріями людей у ФРІ. Після такого насиченого дня логічною була дружня прогулянка Києвом з невеличкою екскурсією.

IuuT4HMHZJs

Недільний ранок почався не з кави, а з обговорень та командних напрацювань на тему того, як презентувати ФРІ для різних аудиторій. Модерувала і підсумувала результати напрацювань голова ВМГО ФРІ – Олександра Білязе. Як організація, яка позиціонує себе відкритою, ми прагнемо не лише залучати різних людей, але й отримувати досвід від інши ГО. Запрошеним спікером була Оля Нагорнюк – віце-президент AIESEC з управління талантами, яка розповіла про те, як працюють з людьми їхні ейчари. Але на цьому гості на з’їзді не закінчились – тренінг з конфліктології вів Ілля Бачурін – тренер, спеціаліст з психології впливу та конфліктології. Зрозуміло, що будь-яка взаємодія великою кількості різних людей неможлива без певних гострих ситуацій, у яких ейчари мають вміло знаходити наймиролюбніший вихід. Саме тому тренінг виявився дуже корисним і цікавим. Лектор використав кілька вправ, які на практиці нас переконали в тому, що компроміс – це далеко не завжди кращий вихід, а також дали багато інших лайфхаків на майбутнє. І на сам кінець, Надія Гранкіна, заступниця голови ВМГО, дала поради і рекомендації на тему командної роботи і її особливості саме у ФРІ.

День завершився загальною рефлексією, купою селфі та обіймашок, прощанням та обіцянками приїхати в гості та побачитись на наступних з’їздах.

#ейчарпрацює і любить людей